Anlık Bildirim

iPad SDK 3.2 beta 3'den; İnternet kamerası, Yakınlaştırma ve Flaş

Uzun süre iPad'in video konferansında çığır açacağı konuşuldu ancak bu iddiaların asılsız olduğu 27 Ocak'taki tanıtımda ortaya çıktı. Kısa bir süre sonra ilk olarak iPad'in çerçevesinde Macbook'lardaki gibi kamera yeri bulunduğu iddiaları ve arkasından 9to5Mac.com sitesi iPhone OS SDK 3.2'nin içersindeki TelephonyUI.framework dosyasında görüntülü aramaları kabul etmeye yada reddetmeye atanmış ikonlar olduğunu ortaya çıkması akıllarda soru işaretleri oluşmasına neden oldu. Bu haberimizde de sizlere iPad SDK 3.2'nin yeni yayınlanan Beta 3 sürümünde ortaya çıkan ve kamerayla ilgili olan son bilgiyi aktaracağız.

iPhone OS'in iskeletini oluşturan PrivateFrameworks klasörü içersinde yer alan ve kamera kontrolünde görevli olan PLCameraController.h dosyasındaki kamera karakteristikleriyle ilgili olan şu satırlar dikkat çekiyor (İnternet kamerasını daha çok iPad'le, Flaş ve yakınlaştırma desteğiniyse iPhone'la bağdaştırmak daha doğru olacaktır.) ;

Bu satırların iPhone OS 3.0'ın içersindeki aynı dosyada mevcut olmadığını buraya tıklayarak görebilirsiniz.

9to5Mac'in ortaya çıkardığı ikonlarla bu satırları birlikte yorumladığımız taktirde Apple'ın, API'deki kamera desteğiyle iPad'i bu doğrultuda test ettiğini söylememiz yanlış olmayacaktır. İyimser bir bakış açılısıyla yorumlarsak da Apple'ın satışa sunmada iPad'e kamera ekleyeceğiniz söyleyebiliriz.

iPad SDK 3.2 beta 3'den; İnternet kamerası, Yakınlaştırma ve Flaş

TelephonyUI.framework dosyasında bulunan ikonların iPad'in ekranı göz önüne alınarak arayüze yansıtılmış hali

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim