Anlık Bildirim

Kısa kısa haberler ...

Corsair ilk defa DDR2 zamanlamalarını DDR1 seviyesine çekebildi

Günümüzün DDR'larının DDR2'lere karşı en büyük avantajı hep düşük zamanlamalar oldu. Şimdi ise Corsair ilk defa olarak 538 Mhz'de çalışan bir DDR2 ramını 3-3-3-8 zamanlamalar ile çalıştırabiliyor. Üstelik son zamanlardaki teknolojisi Plug’n’Frag sayesinde bios'tan hiç bir ayar yapmadan en yüksek hızda kullanabiliyorsunuz. Yeni serinin adı XMS2 4300C3 olarak geçiyor. Günümüzün DDR2'leri rahatlıkla 800 Mhz hızına erişebilmekte. Ancak DDR1'lerde DDR600 hızlarına kadar overclock edilebilmekte.

Sharp HDTV destekli 65 inch'lik LCD TV'sini tanıttı

Geleceğin televizyonlarında en büyük yere sahip olacak LCD TV'ler ufak modellerinde olduğu gibi sonunda büyük boyutlarda da yüksek çözünürlüklere çıkabiliyorlar. Ekranın daha tanıdığımız boyutu 163.9 cm. Bu tür monitörlerin en güzel tarafı yüksek çöznürlükleri sayesinde HDTV'nin ve HD-DVD'nin en üst seviye video/yayın'larını kayıpsız gösterebiliyorlar ve isterseniz ekstra büyüklüğü sayesinde uzaktanda bilgisayar ekranını oturduğunuz yerdende görebileceksiniz. Bu panel ayrıca 6. Jenerasyon LCD teknolojisinin ürünü. Şimdikiler 4. Jenerasyon ve 5.'ler yavaş yavaş çıkmaya başladı.

Transmeta bu sefer çok iddialı

Uzun bir bekleyiş sonrası çıkan 90 nm Efficeon'larla (TM8800) 1.6 Ghz'e çıkan firma, 1 Ghz'de 3 Watt, 1.6 Ghz'de 7 watt ve fansız çalışabilmekte (yıl sonunda 2 ghz olacak). Ancak esas gelişme Efficeon 2 ile olacak. Firma bir sonraki sürümde 64-bit eklentileri ve sanal işletim sistemleri desteğini barındıracak. Bu sayede sistem aynı anda birden fazla işletim sistemini ve programı çalıştırırken kullanıcılara geçiş imkanıda tanıyor. Transmeta 256-bit'lik değişik yapılı işlemcisi ile günümüzün işlemcilerini emüle etmekte ve dolayısıyla her türlü özelliği rahatça yeni sürümlerine ekleyebilmekte. Ekstra olarak Efficeon 2 2005 çıktığında iki kat ön belleğe, 3 kat hızlı Ram veri arayoluna ve optimize edilmiş çekirdeğe sahip olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim