Anlık Bildirim

Kısa kısa haberler ...

Wi-Fi ilk defa ethernet'i geçti

ABD'de kablosuz yerel ağ kullanan ev oranı, kablolu yerel ağ kullanan ev oranını ilk defa geçti. Yıllardır kolay kullanımı ve genişleyebilirlik özellikleri ile kullanıcıların istediği ürünler arasında mutlaka yer alan teknoloji gerçek hayatta bir numara olabildi. İstatistiklere göre Wi-Fi ağ kullanan ev sayısı toplam ağ kullanan evlerin %52'sinde mevcut. Standart kablolu ethernet sistemi kullanan ev oranı ise %50, bunun dışında evlerin %5'inde de elektrik şebekesi üzerinden ağ yani PlugLan kullanımı var.

Bundan sonrada gelişimin aynı hızla devam edeceği ve evlerde oluşabilecek yüksek veri transferlerini yeni teknolojiler ile desteklenebileceği tahmin edilebilir. Wi-Fi'ın buralara gelmesin de tabii ki Intel gibi büyük bir gücün etkiside yadsınamaz. Centrino platformunda Wi-Fi'ın standart olması büyük bir etken oldu. Zira notebook üreticileri stabil bir sistemi Centrino markasını taşımak için mecburen modelde sunmak zorunda kaldılar.

Cep telefonlarına GPS yazılımı

Giderek büyeyen cep telefonları ekranları cep bilgisayarlarından alışkın olduğumuz GPS navigasyon sistemini rahatça gösterebilecek düzeye geldiler. Sony Ericsson'un Symbian UIQ ara yüzlü cep telefonları yani Pxxx'ler için üretilen yazılımda gideceğinizi yeri belirtebiliyor, en kestirme yolu ekranda görmenizi sağlıyor. Bunun yanında siz sürüş halinde iken izometrik grafikler ile size yön gösterme yapabiliyor. Yazılımın daha önceden desteklediği modeller arasında ise Nokia'nın ve Siemens'in Symbian işletim sistemli modelleri bulunmakta. Haritalar yazılımla beraber gelen SD kartta bulunurken, GPS konum bilgisi ise paket içerinde gelen Bluetooth GPS alıcısından alnıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim