Anlık Bildirim

Küresel çip krizine "erik yağmurları" müjdesi

Dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticilerine ev sahipliği yapan Tayvan'da kuraklık son buluyor. Yaklaşık beş gün sürmesi beklenen erik yağmurları küresel çip krizine can suyu olacak.

Küresel çip krizini hafifletecek 'erik yağmurları' geliyor Tam Boyutta Gör

Elektronik sektörünü derinden etkileyen küresel çip krizi yakında hafifleyecek gibi görünüyor. TSMC ve UMC gibi dünyanın en büyük yarı iletken çip üreticilerine ev sahipliği yapan Tayvan'da yaşanan "kuraklık" önümüzdeki günlerde son bulacak.

Tayvan'daki elverişsiz iklim koşulları nedeniyle ülkede faaliyet gösteren çip üreticilerinin fabrikalarında su sıkıntısı yaşanmaya başlamıştı. Kuraklığın su kullanımını kısıtlaması ve kesintileri tetiklemesi sonucu yarı iletken devleri üretimi sekteye uğratmamak için fabrikalara tankerlerle su bile taşıdılar.

Reuters, 19 Mayıs tarihli haberinde Tayvanlı yetkililerin ay sonuna kadar önemli miktarda yağmur yağmaması durumunda, Hsinchu ve Taichung şehirlerindeki büyük yarı iletken fabrikalarının su kullanımına kısıtlama getirmeyi planladığını bildirmişti.

Küresel çip krizini hafifletecek 'erik yağmurları' geliyor Tam Boyutta Gör

Erik yağmurları geliyor

Tayvan'dan kuraklıkla ilgili sevindirici haberler geldi. Önümüzdeki hafta sonu itibariyle ihtiyaç duyulan rahatlamayı sağlayacak önemli bir yağış bekleniyor. Meteoroloji uzmanlarına göre beş gün sürmesi beklenen erik yağmurları 29 Mayıs Cumartesi günü başlayacak.

Küresel çip krizini hafifletecek 'erik yağmurları' geliyor Tam Boyutta Gör

Ülke genelini kapsayacak yağışların 2 Haziran'a kadar devam edeceği öngörülüyor. Meteorolog Daniel Wu, erik yağmurlarının birkaç gün daha uzun sürmesi durumunda su sıkıntısını tamamen gidermenin mümkün olabileceğini söyledi.

Kaynakça https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4211434 https://www.reuters.com/article/taiwan-drought-tsmc-idCNB9N2MZ00E Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim