Anlık Bildirim

Lenovo'dan ultra-ince netbook ve Nvidia ION 2 tabanlı nettop

Lenovo IdeaPad S10-3s
IDC tarafından hazırlanan sonuçlara göre 2009 yılını  HP, Dell ve Acer'ın ardından dünyanın en büyük dördüncü bilgisayar üreticisi olarak kapatan Lenovo, ürün gamını ultra-ince tasarımlı netbook ve Nvidia ION tabanlı yeni bir nettop ile genişletiyor. IdeaPad S10-3s adını taşıyan netbook modelinin, 0.63-inç'lik kalınlığı ile sınfındaki en ince çözümlerden biri olduğu belirtiliyor. Intel Atom platformunu temel alan ve tercihe bağlı olarak farklı Atom işlemcileriyle konfigüre edilebilen netbook, 720p çözünürlüğünü destekleyen 10-inç boyutunda ekrana ve 1GB bellek kapasitesine sahip.
Depolama sürücüsü olarak tercihe bağlı olarak 160GB / 320GB kapasiteli diskler ya da 16GB / 32GB kapasiteli SSD'ler ile konfigüre edilebilen IdeaPad S10-3s'nin bu ay içerisinde 380 dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla kullanıma sunulması bekleniyor. Lenovo tarafından duyurusu yapılan hepsi bir arada formundaki C200 isimli yeni nettop ise Nvidia ION 2  tabanlı donanım özellikleriyle dikkat çekmeyi başarıyor. 1366 x 768 piksel çözünürlüğünü destekleyen 18.5-inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranın altında ION platformu ile Nvidia grafik yongası (GeForce G210) yer alıyor ve bu sayede yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma sağlandığı gibi pek çok oyun için 3D hızlandırma desteği de sunuluyor.
Kullanıcı tercihlerine bağlı olarak 1.6GHz'de çalışan Atom D410 veya 1.66GHz'de çalışan Atom D510 işlemcisinin kullanıldığı nettop, 4GB'a kadar bellek desteği sunuyor. 500GB'a kadar farklı kapasitelerdeki disk seçenekleriyle donatılabilen Lenovo C200'de optik sürücü olarak DVD yazıcıya yer verildiğini görüyoruz. Lenovo'nun Nvidia ION tabanlı ilk nettop'ı olan C200'ün önümüzdeki günlerde 499$ seviyesinden başlayan fiyatlarla pazara sunulması bekleniyor.
Lenovo C200
 
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim