Anlık Bildirim

Logitech'den hızlı oyunculara yeni Fareler ve Klavye ; G5, G7, G15

Günümüzde PC oyun pazarındaki büyüme bir çok üreticinin kullanıcıların daha rahat oyun oynayabilmeleri için donanımlar üretmesine neden oldu. Oyun için gamepad ler, direksiyonlar üreten firmalar bununlada yetinmeyip özel klavyeler ve fareler'de ürettiler. Konu oyun ve PC çevrebirimleri olunca akla ilk gelen firmalardan Logitech, profosyonel oyuncular için yeni nesil fare ve klavyesini geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıttı. Önümüzdeki günlerde çıkması beklenen G5, G7 fare ve G15 klavye ile firma daha fazlasını isteyen oyuncuları tatmin etmek için elinden geleni yapmış gibi görünüyor.

Firmanın kablolu oyun faresi olarak piyasaya süreceği en yeni ürün olan Logitech G5, deneyimli FPS ve RTS oyuncularının hız ve kontrol ihtiyaçlarını karşılamak üzere dizayn edilmiş. Aynı MX1000 de olduğu gibi lazer ile okuma yapan G5, MX1000 den farklı olarak tam 2 kat daha fazla çözünürlük sunmakta (2000 DPI). Saniyede 500 örnekleme alarak bilgisayara yollayan fare USB portunun bütün band genişliğini kullanmakta. Standart farelerde bu değerin 200 civarında olduğu düşünülürse performans artışı oldukça yüksek.

Logitech G5 ile kullanıcılara farenin hassasiyetini herhangi bir yazılıma ihtiyaç duymadan anında değiştirebilme olanağı veriyor. Fare üzerindeki küçük + ve - butonlarına basarak hassasiyeti 400, 800 ve 2000DPI değerleri arasında değiştirebiliyorsunuz. Farenin o anki hassasiyet oranı küçük, ışıklı bir barda kullanıcıya gösteriliyor. 3 seviyesi bulunan barda rakam bulunmamakta fakat barın doluluk oranına göre düşük orta veya yüksek tarama oranlarında olduğu rahatlıkla anlaşılabilmekte.

G5 ile birlikte gelen ve hemen farenin altındaki kolayca açılıp kapatılabilen bir bölmeye konan dörder adet 1.7 gram ve 4.5 gram ağırlığı kullanarak kullanıcıların en rahat oldukları şekilde farenin ağırlığını ayarlamalarıda mümkün. Ayrıca farenin altına 3 noktada yerleştirilmiş olan kaygan yüzeyler ile farenin her ortamda rahat kullanımı sağlanmış.

Logitech'in yine oyun severler için geliştirdiği ve G5'in kablosuz versiyonu olan G7'de ağırlık seçeneği dışında G5 de bulunan bütün gelişmiş optik özellikleri desteklemekte. 2 adet şarj edilebilir Li-ion pil ile birlikte gelen fare pillerin hızlı bir biçimde değiştirilmesine uygun şekilde dizayn edilmiş. Bu sayede oyunun en hareketli esnasında bir şarjör değiştime hızında pilleri değiştirebilir ve aksiyona kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

2.4Ghz bandında radyo frekansı ile haberleşen fare, kablosuz bağlantının getirebileceği gecikme ve ya hareket algılamama gibi sorunların önüne geçebilmek için Logitech'in Bulletproof ismini verdiği bir teknoloji kullanıyor. Firma bu teknoloji sayesinde gecikmenin sıfıra indirildiğini belirtmekte. G5 de bulunan hassasiyet göstergesi yerini G7 de pil göstergesi almış bulunuyor ve bu sayede piliniz tamamen bitip sizi yarı yolda bırakmadan değişiklik yapmanız mümlün oluyor.

Firmanın belkide farelerden daha çok ilgi çekecek bir diğer ürünüde G15 oyun klavyesi, üzerinde 16 adet programlanabilir ek fonksiyon tuşu, multimedya kontrolleri ve arkadan aydınlatma bulunan klavyede en dikkat çekici bölüm hemen üst orta kısma konumlandırılmış olan LCD ekran oluyor. Bu LCD ekranda kullanıcı oyundaki mesajlaşma alanını ve ya güç, sağlık, mermi miktarı gibi bilgileri izleyebiliyor.

Tuşlarının arkadan aydınlatmasıda bulunan G15, karanlıkta çok hoş bir mavi ışık yaymakta. Tamamen programlanabilme ve oyunlarda işinizi kolaylaştırma üstüne tasarlanmış olan klavyede 18 tane programlanabilir tuşun yanında birde M1, M2, M3 olmak üzete 3 tane mod tuşu bulunmakta. Mod tuşlarına değişik oyunlardaki düzenleri atayarak 3 mod x18 fonksiyon tuşu, 56 adet programlanabilir tuşa sahip oluyoruz.

Ayrıca Record tuşu sayesinde oyunlardaki tuş kombinasyonlarımızı kayıt altına alıp tek tuşla kombolar yapma olanağımızda G15 ile bize sunulanlar arasında. Fonksiyon tuşları haricinde oyunlarda oldukça işimizi görecek olan programsal olarak destekli arkadan aydınlatmalı LCD ekranın nasıl kullanılacağını ve yazılımsal olarak ne kadar destekleneceğini ancak klavye çıktıktan sonra görebileceğiz.

Önümüzdeki günlerde vitrinlerde yerini alacak olan G5 ve G7, 70$ (G5) ve 100$ (G7) fiyat etiketleri taşıyacaklar. G15 için ise firmanın belirlediği fiyat 80$ civarında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim