Anlık Bildirim

Mars'a gitmeye gerek yok; Foxconn'dan P35 Mars

Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden biri olan Foxconn her geçen gün kendini geliştirmeye devam ediyor. Son olarak firmanın DFI'den mühendis transfer ettiğine yönelik haberleri sizler ile paylaşmıştık. Bu arada firmanın yeni anakartı P35 Mars ta gün yüzüne çıktı. Intel'in P35 yonga setini kullanan anakart bu sayede LGA 775 formundaki güncel tüm Intel işlemciler ile birlikte yakında çıkacak olan 1333MHz fsb'ye sahip Core 2 Duo işlemcilere ve yıl sonunda hazır olması beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcilere destek vermekte. Anakart üzerinde 4 adet DIMM slotu bulunuyor ve anakart bu sayede 8GB'a kadar DDR-2 667/800/1066MHz bellek desteği sunabiliyor.
Foxconn P35 Mars'ın dikkat çeken noktalarından bir diğer ise anakart üzerinde kullanlıan katı kapasitörler. bu konuda Gigabyte'ın iyi bir iş çıkardığını söyleyebilmek mümkün. Zira firmanın başlattığı akıma bugün neredeyse tüm anakart üreticileri katılmış. Foxconn, P35 Mars üzerinde hem pasif hemde aktif soğutma kullanmış. Anakart voltaj regülatörleri ve güney köprüsü pasif olarak soğutulurken, kuzey köprüsü içinse fanlı bir soğutma çözümü tercih edilmiş durumda. ICH9R güney köprüsüne sahip olan anakart üzerinde Gigabit ethernet ve 8 kanal yüksek tanımlı ses gibi özellikler de yer almakta, 6 adet SATA-2 konnektörüne sahip olan Foxconn P35 Mars'ın slot dizilimine baktığımızda ise anakart üzerinde 2 adet PCIe X16, 2 adet PCIe X1 ve 3 adet te standart PCI slotu olduğunu görüyoruz. Anakart sahip olduğu çift PCI X16 slotu ile AMD-ATi'nin Crossfire teknolojisini destekliyor ama diğer birok P35 yonga setli anakartta olduğu gibi CF sadece 16X + 4X formunda desteklenebiliyor.
Giriş/Çıkış kısmında e-SATA portuna da sahip olan anakart USB 2.0 desteği konusundaysa herhangi bir sıkıntı çekmiyor. Foxconn P35 Mars yonga setinin önemli bir özelliği de klavye ve fare için PS2 konnektörlerine sahip olması gösterilebilir. Zira Intel yeni nesil yonga setleri ile artık PS2 desteği sunmuyor ve bu konuda insiyatifi anakart üreticilerine bırakmış durumda. Foxconn'da hem fare hemde klavye için bu desteği devam ettirmeyi uygun görmüş. Anakartın fiyatı ve pazara giriş tarihi konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim