İlk somut sonuç olarak, sadece Windows 2000 ve XP işletim sistemlerinde çalışan Microsoft Anti-Spyware' in ilk sürümünü beta olarak kullanıma sunan Microsoft, bu programı yasal lisanslı işletim sistemi sahiplerine bu siteden sunuyor. Daha sonra, çok klasikleşen virus ve wormları ( Blaster, Sasser ve Mydoom gibi) temizlemek için 256Kb lık minik bir araç geliştirdi, buradan indirebileceğiniz Malicious Software Removal Tool adlı uygulama, sadece Windows 2000, 2003, XP işletim sistemlerini destekliyor ve her ayın ikinci salı günü güncellenecekmiş.
İleride antivirus ve anti-spyware programlarını tek pakette sunmayı planlayan
ve şu anda bu paketi hazırlayan Microsoft, girdiği bu pazarda kullanıcıların
karşılaştıkları bu gibi sorunları yamalar ile çözmek yerine, daha kolay ve etkili
çözüm olan üçüncü parti yazılıma yönelerek, kullanıcıları diğer firmaların farklı
çözümleri ile boğuşmaktan kurtarmayı planlıyor. Yapabileceğimiz diğer bir yorum
da, bilinçsizce kullanılan internetten kaynaklanan sorunları işletim sistemi
ve internet explorer' a atan son kullanıcının dikkatini kendi üçüncü parti yazılımına
çekerek, adının kötüye çıkmasını istemiyor olabilir.
Yorum Yaz
Paylaş
Tweetle
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Yanlız bir geçrek varki diğer sektörlerde her ne kadar TEKEL son kullanıcıya zarar versede işletim sistemi konusunda ve işletim sistemine entegre çalışan programlar söz konusu olduğunda tek firmanın hüküm sürmesi bence olumlu bir gelişme. En azından ekran kartı ve anakart gibi bileşenleri seçerken düştüğümüz marka ve uyum seçenekleri karmaşasına birde işletim sistemi seçerken katlanmak zorunda değiliz. Al bir sistem kur her bir işini görsün.
Microsoft ileride çıkartacağı işletim sistemlerine bu tip yazılımların bazı özellikleri kapatılmış ama iş gören versiyonlarını dahil edip verebilir. Bunuda göz ardı etmemek lazım.