Anlık Bildirim

Motorola MOTOKRZR K1

Motorola yakaladığı RAZR serisindeki başarısını devam ettirme niyetinde. Kod adı "Canary" olarak duyurulan MOTOKRZR K1, Motorola'nın kapaklı RAZR ailesinin ilk gözden geçirilmiş modeli olarak karşımızda. Diğer RAZR modellerine göre K1'in eni daha dar (53mm - V3i, 42mm - K1), kalınlığı ise V3i'ye göre çok az fazla (13.9mm V3i,16mm - K1). Malzeme kalitesi olarak K1 oldukça iyi bir seviyede. Ön yüz metalik ve camsı görünüme sahipken (bol parmak izine müsait) arka yüzde mavi yumuşak plastik kullanılmış. Bu sayede telefonun avuç içindeyken rahat bir kullanım hissi vermesi sağlanmış. Kenarlarda ise gümüş renkli plastik malzeme tercih edilirken tuşlar metal olarak göze çarpıyor.

Metal yan tuşlar çok sayıda değil. Sağdaki kontrol tuşu ses özellikleriyle ilgili. Tuşa bastıktan sonra telefona ne yapması gerektiğini söylüyorsunuz, "Start Camera" dediğinizde kamera uygulamasının aktif duruma geçmesi gibi. Yine sağ tarafta şarj ve Pc bağlantısı yapmak için mini Usb portu ve verilen kulaklıkları bağlamak için giriş mevcut. Motorola 3.5mm kulaklık girişini ısrarla kullanmamaya devam ediyor. Böyle olsada A2DP destekli Bluetooth özelliğiyle kulaklığınızı kişiselleştirebilirsiniz. Sağ yanda ses ayar tuşu ve menü orta tuşunun yaptığı seçme işlemini yapan "Smart Key" var. Bu tuşu isterseniz özelleştirebiliyorsunuz.

262bin ana ekran rengine karşın 176x220 piksel ana ekran çözünürlüğü, RAZR ailesinin geleneksel değerini korumuş. Telefonda web tarayıcı kullananlar için pek iyi bir değer değil. Parlaklık ve renk kalitesi diğer RAZR modellerdeki seviyede ve tatminkar. Kamera geliştirilerek 2 Megapiksele yükseltilmiş. microSD kart yuvası müzik dosyalarının sayısını arttırmak isteyenler için iyi bir seçenek. Motorola'nın MotoSYNC özelliği Microsoft Exchange sunucuları ile rehber ve takvim senkronizasyonu yapmaya imkan sağlıyor. Ekran koruyucu özelliği olarak "Screen 3" telefon bekleme konumundayken maç skorlarını veya haberleri otomatik olarak indirip ekranda güncel olarak gösteriyor. Gelişmiş rehber seçeneği sayesinde doğum günü, anlık mesajlaşma adresi, web sitesi gibi ek bilgiler eklenebiliyor. Kamera video kayıt özelliğine de sahip ve kaydettiğiniz videoları telefonda izleyebiliyorsunuz.

Kameraya göz atarsak 8x dijital yakınlaştırma, efektler (siyah-beyaz, mavi, kırmızı, yeşil, negatif), ortam ışığı seçme (güneşli, bulutlu, gece ve kapalı alan çekimi) özellikleri var. Eğer hazır seçenekler duruma uygun değilse, aydınlığı kendinizin ayarlayabileceği bir seçenekte mevcut. Kamera makro çekimde başarısızken, dış ortam çekimlerinde başarılı. Fotoğrafı çektiniz ve beğenmediyseniz parlaklık, karşıtlık, ayna simetrisi, kenarlık ekleme, bulanıklaştırma, keskinleştirme ve kesme işlemlerini üzerinde gerçekleştirebiliyorsunuz. Gerçekten yapılabilecek özellikler oldukça yeterliyken bunu yapmak için fotoğraf boyutundan ödün vermek gerekiyor (fotoğraf 300x400 piksele indirgeniyor).

Örnek Çekim:

K1 Örnek Çekim

Fotoğraf: trustedreviews.com

Mp3 çalabilen K1, diğer uygulamalarla uğraşıyor olsanız bile arkaplanda müziği yürütüyor. Paket içeriğindeki kulaklıklarda müzik kalitesi orta kararda. Kapak kapalıyken dış ekranda çalan parçanın bilgisi geçiyor. Mp3 çalar ekolayzır seçeneklerine sahip değil ve Motorola 128kbps üzeri sıkıştırılmış dosyaları çalmadığını söylesede 192kbps'de bir sorun çıkartmadığı belirtiliyor. Müzik çalarken ana ekran bir süre sonra kendisini kapatarak pil koruma moduna geçiyor. Müzik dinlemeyi sevenler için kötü haber, pil süresi uzun ömürlü değil ve telefonu günlük şarj etmek gerekiyor.

Telefon Özellikleri:

• GSM 850/900/1800/1900MHz şebekelerinde çalışma, GRPS ve EDGE mobil veri iletişimi
• Ultra-slim form yapı, 103mm x 42mm x 16mm (4.1" x 1.7" x 0.6") ve 103gram
• 1.9" 262k TFT, 176x220 piksel çözünürlüğünde ana ekran ve 65k CSTN, 96x80 piksel çözünürlüğünde 2. ekran
• 2MP dijital kamera (8x dijital yakınlaştıra ve resim düzenleme seçenekleri)
• MPEG4 (15 fps CIF) formatında video kayıt ve oynatım, dahili hafıza üzerine 25 dakika video kaydı, ses/video yayını (3GPP)
• Stereo Bluetooth A2DP desteği
• Daha detaylı bilgilerin girilebileceği gelişmiş rehber (doğum günü, messenger adresi gibi)
• 20MB dahili bellek ve harici bellek için microSD kart yuvası
• Yüksek hızlı veri transferi için EDGE (class 12)
• Yüklü J2ME oyunları, ekran koruyucular
• İndirilebilir temalar, zil sesleri, resim ve animasyonlar
• Midi, MP3, AAC, AAC+ ses formatları desteği
• PIM (Kişisel Bilgi Yönetimi) ve Picture Caller ID (Arayan kişinin fotoğrafını ekranda gösterme)
• Ses kaydı, gelişmiş ses tanıma özelliği
• MotoSync - Microsoft Exchange sunucularla senkronizasyon yapabilme
• Push-To-Talk (Bas Konuş) ve Push-To-View (Görüntü Aktarımı) özelliği
• Screen3 özelliğiyle telefon bekleme konumundayken ekranında güncel bilgileri gösterebilme (maç sonucu, hava durumu gibi)


Kaynaklar:
http://www.trustedreviews.com/mobile-phones/review/2006/12/10/Motorola-MOTOKRZR-K1-/p1
http://www.mobileburn.com/review.jsp?Id=2569

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim