Anlık Bildirim

MSI 875P Neo-FIS2R İncelemesi

Sanırım bu sefer Msi turnayı gözünden vurdu. Zira Msi'ın yeni anakartı hem rakiplerine göre aynı chipsette bile performanslı ve görülmemiş özelliklere sahip. Bu özellikler arasında müthiş yüksek voltaj seçenekleri ve sistemin sıcaklığına göre fanları otomatik ayarlayan, hatta sistem hızını bile istenilen güce göre anında değiştirebilen bir sistem. Tüm bunların kontrolü ise anında Windows üzerinde bir yazılım ile yapılabiliyor.

Bu sayede ses minimuma indirilmiş olurken size en yüksek overclock imakanı veren anakartta ortaya çıkmış oluyor. Örnek vermek gerekirse Msi anakartı işlemciye 2.3V, ramlere 3.3 V ve Agp'ye 2.1 V verebiliyor. Bunun yanında size kuzey köprüsünün üzerindeki fanın hızını bile kontrol imkanı vermekte. Özellikleri arasında ise Gigabit Ethernet (Intel Kenai II çipi ile), Serial ATA RAID, Firewire ve 8 USB 2.0 portu gibi seçenekler var.

En ilginç özelliği ise sistemi istenilen güce göre anında overlock edebilemesi yani mesela masa üstünde boş boş dururken sistem normal hızında çalışıyor ancak siz bir oyuna girerseniz sistem hemen overclock edilip aşırı güç ihtiyacı karşılanabiliyor. Birde tabii bu overclock sırasında voltajlarınız, fan hızlarınız tekrar ayarlanıyor.

Fiyatı ise Singapur'da şu an 230$. Bu kadar özelliğe ve dünyanın en hızlı anakartı olmasına rağmen çokda pahalı gözükmüyor. Son bir not ise overclock başarısı hakkında yazarların ulaşılabildiği maksimum değer 274 Mhz FSB ki bu bile müthiş bir değer. Özellikle Pentium 4 2.4C'lerin (800 FSB'li olanlar) rahatça 275 Mhz FSB'de 3.3 Ghz seviyelerinde çalışabileceği anlamına geliyor. Hemde çarpan kilidinin kırılmasına gerek kalmadan. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim