Anlık Bildirim

MSI' dan SLI destekli elmas değerinde anakart - MSI K8N Diamond

MSI 2004 yılınının son günlerinde yeni anakart serisini duyurdu. AMD sistemler için en çok tercih edilen markalardan biri olan MSI, sürekli geliştirdiği anakartlarında artık daha önce ekran kartlarında uygulamış olduğu Diamond serisini kullanmaya başladı. Çok değerli bir taş olan elmas anlamına gelen Diamond MSI' ın en üst modellerine verdiği isim. Daha önce haberini burada verdiğimiz nVidia 6600 Diamond özel soğutma sistemine, arttırılmış saat hızlarına ve geliştirilmiş otomatik overclock kabiliyetine sahipti. Tıpkı ekran kartlarında olduğu gibi yeni anakart K8N Diamond da üyesi olduğu serinin değerini kanıtlarcasına bir çok özellik ile donatılmış.


Büyük hali için resimin üzerine tıklayın

nForce4 SLI yonga setine sahip olan anakart, soket 939 AMD işlemcilere ve çift ekran kartı kullanımına izin verirken, kullanılan 6 katmanlı pcb sayesinde daha iyi optimize edilen anakart maksimum bellek performansı sunmayı vaad ediyor. Performans için her türlü ayrıntıya dikkat eden MSI, overclock meraklılarının ilk karşılarına çıkan engel olan ve kullanıcıların kendi imkanları ile soğuttuğu aşırı ısınan mofsetlere özel önlem almış. ActiveMOS2 adını verdiği dizüstü bilgisayarlarda kullanılan soğutma sistemine benzer bir sistemi mofsetlere ( PWM ) uygulayan MSI, çok kanatlı nikel kaplamalı bakır soğutucu metali ısı boruları ile destekleyerek " L " şekline getirmiş ve küçük sessiz bir fan ile bütün mofsetleri soğutmayı sağlamış. Zira normal kullanımda sistem fansız da görevini görebilecek kadar iyi optimize edilmiş, fan istenirse sökülebiliyor. Bence harika bir mühendislik işi ve görevini çok iyi yapacak gibi gözüküyor.

MSI' dan SLI destekli elmas değerinde anakart  -  MSI K8N Diamond

Multimedya özellikleri de görenleri hayrete düşürecek kadar gelişmiş olan kart ilk olarak tümleşik Sound Blaster Live! 24-bit ses kartı sunuyor. Dolby Digital Ex sertifikası bulunan ve 7.1 ses çıkışı sağlayan tümleşik çözüm yeni oyunların çoğunda kullanılan EAX Advanced HD standardına da destek veriyor. Anakart ile beraber gelen MSI Dual-Net kartı kablosuz ağ ve bluetooth bağlantılarına olanak sağlıyor. Aynı anda bluetooth destekli cep telefonunuza ve kablosuz ağa bağlanmak için Dual-Net kartı bilgisayara bağlamak yeterli. Ayrıca MSI bu anakarta özel geliştirdiği, normal pci yuvasının optimize edilmiş hali olan turuncu renkli Communication Slot ( iletişim yuvası ) ile pci ağ kartları için DigiCell adını verdiği çok kolay bir arayüz ile kullanıcılara sadece iki tıklama ile erişim noktası ve ağ geçidi oluşturma olanağı tanıyor.

MSI' dan SLI destekli elmas değerinde anakart  -  MSI K8N Diamond

Diğer çoğu anakart üreticisinin aksine MSI, SATA1 denetleyicisi yerine iki kat daha hızlı olan ve 3 GB/sn hıza olanak sağlayan SiliconImage SATA2 RAID denetleyicisini kullanıyor. nForce4 SATA2 RAID için geliştirilen NVRAID 2.0 Utility ise değiştirilebilir özellikleri sayesinde SATA ve IDE sabit disklerde disk dizilerini Single RAID olarak ta ayarlayabiliyor.

Son olarak kartta çift gigabit ethernet bağlantısı kullanılıyor. Bunlardan biri 2.5 GB/sn bant genişliğini destekleyen PCI Express LAN, diğeri ise internetten gelebilecek saldırıları önleyen donanımsal bir güvenlik duvarı motoru olan nVidia Active Armor teknolojisi. Yazılımsal duvarlara nazaran çok daha başarılı olan donanımsal firewall' lar aynı zamanda paket denetimini kendisi yaptığı için sistemin ana işlemcisine ek yük getirmiyor.

Çok şık bir kutu ile gelen K8N, Diamond lakabını hak edecek özelliklere sahip. Multimedya özelliklerine diyecek birşey yok. Fakat overclock konusunda bunca donanıma rağmen başarılı olacağı kesin değil. Sonuçta MSI şimdiye kadar iyi overclock yapılan anakart olarak hiç anılmadı. Bu anakart MSI' ın bu alanda artık bende varım diyeceği bir ürün olabilir belki. Bekleyip göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim