Anlık Bildirim

nForce'da PCI Yazma Hızı Bug'ı ve Çözümü

Tech-Report sitesi çok kullanıcılarında desteği ile nforce'unda oluşan bir hatayı buldu. Hata şöyle, nForce chipseti taşıyan anakartlar işlemci, işletim sistemi, hdd ve aygıt bağımsız olarak Pci veriyoluna bir veri gönderirken 20 Mb/sn hızını geçemiyorlar. Tespiti ise şöyle gerçekleşti, bir çok kişi Pci harddisk kontrolcüleri ile Raid 0 yapmalarına rağmen yazma hızı bir türlü 20 mb/sn'yi geçmemiş. Bu forumlarda yayıldıkça ve insanlar sorunu ispatlayacak kadar örnek verinceye kadar devam etmiş.

Sonunda Nvidia bu olanlara orunun basit bir bios update'i ile çözülebildiğini belirten yeni bir yama geliştirdiklerini belirtmiş. Ardından Asus'dan A7N serisi anakartlar için ilk bios update gelmiş. Bu bios güncellemesini kullananlarda yazma hızları 20 Mb/sn hızını aşmış ve 60 Mb'a kadar ulaşabilmiş.

Abit'in nForce anakartlarından elde edilen sonuçlara göre ise onboard HighPoint 372 Raid kullanıcısı olan model ve diğer modellerde bu soruna rastlanmamış anlaşılan Abit kendiliğinden bu olayı çözmüş. En çok satılan Msi K7N420 Pro için ise ne yazık hala bir bios update yok. Ancak Nvidia kendisi bu sorunu çözdüğü için Msi'a tahminen sadece uyarlama kısmı kalıyor bu uzun sürmez gibi geliyor.

Sorun bir stabilite sorunu değil, sadece bir yazma hızında oluşan bir sorun. Eğer çok iyi bir hdd performansına sahip olmak için kullanılan Raid 0'lı HDD'lerde görülebiliyor. Zira Raid 0 ile aynı anda iki HDD'ye birden yazılarak hız arttırılıyordu. Bunun dışında bir durumun Pci veri yolunu zorlaması zor olduğu için başka bir problem çıkarmıyor. Bu arada onboard ide kontrolcüsünde hiç bir sorun yok dediğim gibi sadece Raid Setup'ı olanlar bu hatadan etkileniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim