Anlık Bildirim

Nintendo DS ile mobil oyunda yeni nesil oyunculuk

Dünyanın en büyük oyun donanımı ve yazılımı üreten firmalarından biri olan Nintendo, Gameboy Advance ile yakaladığı başarıyı devam ettirmek için DS'i pazara sunmaya hazırlanıyor. Bu modelin en dikkate değer özellikleri 3" (77 milimetre) diagonal boyutlara sahip iki dokunmatik ekranı. İki ekranında 256 x 192 piksel çözünürlükte olması bekleniyor.

Yeni taşınabilir el konsolunun en büyük iddialarından birisi çok oyunculu dünyasına sizi sokabilmek. Bunun için Wi-Fi bağlantılarını destekleyerek internet üzerinden oynayabilmenizi sağlarken, aynı anda 16 oyuncunun bulunduğu ağ sanal yaratabiliyor ve etrafınızdakiler ile oynayabiliyorsunuz. Hatta tahmini olarak bir oyuna sahip olan diğerlerine oyunun demosunu dağıtarak anında oyuna dahil etme gibi özellikler olabilecek. Bu sanal ağ Nintendo'nun belirlediği bir frekans olacağından etrafınızda oyuncu var mı yok mu anında görebileceklesiniz.

Diğer önemli özellikleri arasında bazı içinde gelen yazılımlar ile basit bir PDA gibi (cep bilgisayarı) size hizmet edebilmesi. Secure Digital (SD) medyasını kullanan oyunlar hem 1 Gb kadar büyük alana sahip olabilecek hemde başka amaçlara hizmet edebilecek. Toplam 10 saatlik pil ömrü bir gün için yeterli. Boyutları ise biraz cepte taşımak için büyük ama çokda felaket değil. Ses kaydı ve ses komutlarını işleyebilmesi düğmeler, kalemle ekrana dokunma dışında size üçüncü bir oyun kontrol imkanı sunuyor.

En büyük yenilik doğal olarak bir kalem yardımı ile yada parmağınızla ekranlara dokunularak bazı komutları gerçekleştirebilmeniz. Bu o kadar gelişkin bir kontrol imkanı sunmakta ki FPS (Quake tarzı) bir oyunda tuşlarla bir ileri doğru giderken yana dönüp ateş edebiliyorsunuz. Bu kalemle giriş çok hassas ve doğru olduğundan dolayı o kadar ilginç kullanım alanı söz konusu ki firmalar zamanla bunları keşfedecek.

Ayrıca geriye doğru uyumlulukla şimdiye kadar çıkmış 500 oyunuda çalıştırabilecek. Nintendo'nun oyunculuk konusundaki son başarısı Gameboy Advance sahiplerini Pokemon eğitmenleri yapan oyun paketinin çıkmış olması. Bu pakette eğitmenler kablosuz bir yerel ağa sahip olacak ve diğer pokemon eğitmenleri ile karşılaştıklarında (otomatik alana girdiğine dair alarm bile var) onlarla konuşma, savaşma yada ticaret yapmalarını sağlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim