Anlık Bildirim

Nvidia Fermi 448x paralel işlem birimiyle mi geliyor ?

Nvidia tarafından teknik detayları ilk defa Eylül ayındaki Grafik Teknolojileri Konferansı'nda açıklanan Fermi tabanlı yeni nesil ekran kartları için bilgi akışı devam ediyor. Nvidia tarafından resmi internet sitesi üzerinde yayımlanan yeni bir bilgiye göre Fermi tabanlı çözümlerde 512 ile birlikte (veya) 448x paralel işlem birimine yer verilebilir. 530mm^2 ile oldukça büyük bir zar yapısına sahip olan GF100 GPU'su için Nvidia'nın saat hızı ve güç tüketim değerleriyle ilgili bazı problemler yaşadığı ve yeni revizyon güncellemeleri üzerinde çalıştığı bir süredir sık sık iddia ediliyordu.

Nvidia'nın gün ışığına çıkan yeni bir dökümanına göre GF100 tabanlı GeForce 300 serisinde 512 paralel işlem birimi yerine 448x paralel işlem birimi söz konusu olabilir. Masaüstü çözümlerle ilgili olarak henüz net bir bilgi bulunmuyor ancak 7/24 çalışmak için geliştirilen Fermi tabanlı Tesla C20 serisinde 448x paralel işlemcili model olduğu resmi olarak doğrulandı. 384-bit bellek veri yolu desteğine ve 1.4GHz paralel işlemci çalışma frekansına sahip olan Tesla modeli için Nvidia'nın ifade ettiği ısıl güç tasarımı ise 225 Watt. Fakat bu bilgilerin Tesla serisiyle ilgili olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

Zira yukarıda da belirttiğimiz gibi Tesla serisi profesyonel grafik çözümleri tam yük altında günlerce çalışmak üzere tasarlandığı için masaüstü çözümlere kıyasla başta saat hızları olmak üzere bazı önemli farklılıklara sahip olabiliyorlar. Öte taraftan GeForce GTX 360 ve GeForce GTX 380 modelleri için henüz hangi hızlarda çalışacaklarına dair resmi bir herhangi bir açıklama ise şu an için bulunmuyor.

Nvidia Fermi 448x paralel işlem birimiyle mi geliyor ?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18538 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Ekran Kartı, 360
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim