Anlık Bildirim

Orta seviye ekran kartları güncelleniyor: RV410 ve NV43 geliyor

Ekran kartı üreticilerinin şu sıralar 200$+ üsttü olarak sattıkları ekran kartı çekirdekleri bildiğiniz gibi bir yıl öncesine dayanan sadece performans için tasarlanmış yeni neslin ilk versiyonları. Şimdilerde bu kartların değişim rüzgarları esiyor ve tahminende fiyat segmentlerinde de değişim olacak. Ati R410 çekirdeğini 0.11 micron'da üretirken 8x1 iş hattını ilave etmeyi unutmamış. Yalnız fark ettiyseniz 4xx serisi olması aslında onu büyük ihtimalle yeni nesil X 800 Pro'nun hafifletilmiş hali olarak düşünmemize neden oluyor. Bu kartın tahmini olarak 3D Mark 2003'den 7000 civarı bir performans alacağıda bilgiler arasında.

Rakip firma sanırım 5700 serisi yenilgisinden sonra şimdide 6800 mimarisini daha da hafifleterek bir çözüm bulma yolunda. Sonuçta bu yeni nesil kartlar gerçekten çok verimli çekirdeklere sahipler ve yüksek iş hatları sayesinde üretilmeleri sadece iş hatlarını düşürmek olacağından göreceli olarak çok daha kolay. Nvidia'nın bu modelinin kod adı ise NV43. Bu çekirdeğinde 0.11 micronda üretileceği ve 400 Mhz ve üstü hızlarda çalışacağı tahmin ediliyor. Alacağı puan ise şimdiden Ati'nin muadil ürününe göre fazla deniliyor, tam olarak söylemek gerekirse 8000. Bu ürünlerin bu yılın üçüncü çeyreğinde satışta olması bekleniliyor.

Geçen seninin aslında Ati Radeon 9600 ve Nvidia Ge-Force FX 5700 çekirdekleri olarak düşüneceğiniz bu segment aslında en çok satan kısımlardan birisi. Geçen seninin inanılmaz ram hızlarına sahip Ge-Force FX 5950 Ultra'sının bile 6000 3DMark 2003 puanını anca geçtiği düşünülürse ne kadar büyük bir gelişme olduğu rahatça anlaşılabilir. Tahminen bu kartlarda 200$ civarından giriş yapacak ve sene içersinde ucuzalayacaklar.

Bu seride Nvidia'nın Shader Model 3.0 yani DirectX 9.0c versiyonunu (aynı zamanlarda çıkacak) destekleyeceği Ati'nin ise Shader Model 2.0 ile DirectX 9.0b'yi destekleyeceği düşünülürse Ati'nin işi biraz daha zor gibi gözüküyor. Kartların ikisininde hem AGP 8X hemde Pci Express x16 slotları olacak şekilde sunulacağı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim