Anlık Bildirim

Panasonic'ten Oxyride teknolojisi ile 2 kat daha verimli piller

Taşınabilir kablosuz elektronik cihazlar ne kadar fonksiyonel olurlarsa olsunlar çalışmak için ihtiyaçları olan elektrik enerjisini sağlayan güçlü pilleri olmadıktan sonra bir anlam taşımıyorlar. Günümüzde cep telefonları, taşınabilir medya oynatıcılar, fotograf makinaları ve benzer cihazlar çalışabilmek için kaliteli güç kaynaklarına ihtiyaç duymaktalar. Cep telefonları ve benzeri cihazlarda şarjlı piller kullanılarak bu sorun çözümlenmiş durumda fakat günümüzde hala bir çok medya çalıcı ve dijital fotograf makinası standart AA pillerle çalışmaktalar.

Panasonic, sekiz (8) yıldır üzerinde çalıştığı ve geçen sene ilk ürünlerinin tanıtımını yaptığı patentli teknolojiye sahip Oxyride pillerini geçtiğimiz günlerde pazara sundu. Piyasadaki en iyi alkalin pilden iki (2) kat daha güçlü olan yeni Oxyride piller şu an için sadece AA boyutlarında olarak bulunmaktalar. Panasonic AAA boyutlarında olanlarıda yakın zamanda satışa sunacaklarını duyurmuş durumda. Geçtiğimiz sene iki (2) adet AA Oxyride pil Japonyada Panasonic'in Oxyride extreme car isimli, üç (3) tekerlekli ve bir (1) kişi taşıma kapasitesine sahip aracını içerisinde 50 kg ağırlığında yolcusu ile 1.23 km götürmeyi başarmış ve oldukça büyük ilgi uyandırmıştı.

Oxyride piller yeni geliştirilen dioksit ve grafit ile Oxy Nikel Hidroksit den oluşan catotu ile daha yüksek voltaj üretebilmekte ve yeni vacuum poring üretim teknolojisi sayesinde aynı alana daha fazla etkin madde konulmasıyla uzun ömürlü olmaktalar.

Panasonic'ten Oxyride teknolojisi ile 2 kat daha verimli piller

Matsushita Electric Industrial tarafından Panasonic için üretilen Oxyride piller dörtlü paketler halinde şu an satışta olan alkalin pillerle aynı fiyat dan 4$ dan satılmaktalar. Panasonic AA olarak satılmakta olan pillerin AAA boyutlarında olanlarınıda üretecelerini açıklamış bulunuyor. Dijital fotograf makinalarımıza, medya çalıcılara, kumandalara veya uzaktan kumandalı oyuncaklara daha uzun ömürlü güç sağlayan Oxyride pillerin PcWorld tarafından yapılan test grafiğini aşağıda görebilirsiniz.

Panasonic'ten Oxyride teknolojisi ile 2 kat daha verimli piller

PcWorld ün yaptığı test sonuçları

Şu an piyasadan temin edilebilecek en üst düzey alkalin pilden iki (2) kat daha iyi bir sonuca imza atan Oxride, şarjlı pillerin çok yakınında yer almış. Oxyride pillerin güçlü yapıları sayesinde cep telefonlarımızı seyahatlerimiz sırasında AA pil kullanan cihazlar yardımı ile hızlı bir şekilde şarj edebiliriz öyle ki iPod'unda AA pillerle çalışan seyahat şarj cihazları mevcut böylece iletişim ve eğlence keyfimiz daha uzun ömürlü olacak.

Panasonic Oxyride pillerin teknolojisini diğer firmalarla paylaşmayacağını ve sadece bu teknolojiyi barındıran pillerin Panasonic markası altında satışa sunulacağını açıkladı. Bu şu anda piyasada pil satışı yapmakta olan firmalar için kötü haber çünkü birşeyler yapmazlarsa yarı gücünde oldukları fakat aynı fiyat etiketiyle satılan Panasonic Oxyride piller tarafından saf dışı bırakılacaklar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim