Anlık Bildirim

Parrot Bluetooth Speakers - kablosuz ve kaliteli ses

Kablosuz kavramı teknoloji dünyasında giderek yaygınlaşıyor. Kablosuz adı altında yeni bir uygulama alanı da ses teknolojilerinde ortaya çıktı. Aslında kablosuz ses verisi transferi için yeni diyemeyiz, zira radyo frekansı ve ilk çıkan bluetooth cihazlar ile beraber zaten kullanılmaktaydı. Fakat sınırlı bant genişliğinden dolayı, ses kalitesi belirli bir seviyede kalıyordu.

Bluetooth EDR (Enhanced Data Rate)' nin ilk nesil bluetooth' a kıyasla 3 kat fazla bant genişliği sunması streo ses sistemlerinin kayıpsız ses transferini kablosuz olarak yapmasına imkan sağladı. Fakat 2 kanaldan fazla ses hala kayıpsız şekilde aktarılamıyor. Logitech' in bu sistemi kullanarak ipod lar için ürettiği kablosuz ses sistemi ve buna benzer birkaç ürün daha piyasaya çıkmıştı. Bu seferki ürün Parrot adlı Hi-Fi ses sistemleri üreten bir markadan geldi.

2 adet hoparlörden oluşan set, bluetooth EDR teknolojisine sahip herhangi bir cep telefonu, dizüstü bilgisayar yada PDA' ya kablosuz olarak bağlanıp müzik çalabiliyor. Her kolon kendi güç girişine sahip ve 60w ses çıkış gücüne sahip. Birbirleri ile bluetooth üzerinden haberleşen kolonlar, eğer çevrede bluetooth EDR destekli bir cihaz yoksa tamamen kullanılmaz hale gelmiyorlar, ikiside kablolu line-in bağlantısına sahip.

Muhtemelen ipod' ların cazibesine kapılan firma hoplarlörleri beyaz kasadan imal etmiş. Ön tarafında manyetik korumalı bez ızgara var. Görünüşleri itibarı ile çok şık duran hoparlörlerin tanesi 60w gücünde. Buda bir çok uygulama için oldukça yeterli bir değer. Izgara kaldırıldığı zaman hoplarlör setlerinin bir ana sürücü ve bir tweeter' dan oluştuğunu görüyoruz. Ayrıca yine her iki hoplarlöründe ön tarafında ses ayar düğmesi ve birbirleriyle eşleşmelerini sağlayan bir düğme var.

Birbirlerinden bağımsız şekilde yada bir arada (eşleşmeyi sağlayan düğme sayesinde) çalışabilen hoparlörlerin bir arada çalışabilme mesafeleri Bluetooth EDR sayesinde 120 metreye kadar çıkabiliyor. Tabiki aradaki engellere ve hoparlörlerin pozisyonlarına göre bu mesafenin azalacağı aşikar. Bağımsız hoparlörlerin tek dezavantajı ses ayarı. Uydulardan birinden sesi kıstığınız zaman diğeri otomatik olarak kısılmıyor. İki uydu için bu işlemi ayrı ayrı yapmanız gerekiyor. Set ile beraber herhangi bir kumanda gelmiyor fakat ileride yapılacak bir güncelleme ile bu sorun çözülebilir gibi duruyor.

Trustedreviews, yaptığı incelemede, ürünü Samsung D900, Sony Ericsson K800i ve Samsung Q1 Ultra Mobile PC ile denemiş ve sonuçtan oldukça memnun kalmış. Kablosuz bağlantıya rağmen ses kalitesi kablolu sonuçlar ile hissedilebilir farklar yaratmamış. Hatta setin maksimum ses çıkış gücü de oldukça yüksek diye belirtilmiş.

Ürünün ses kalitesinin beklendiği gibi iyi olması normal çünkü Parrot, kablosuz cihazlarda profesyonel seviyede üretim yapan bir firma. Parrot Bluetooth Speakers sayesinde kablosuz bağlantı keyfi çok daha geniş alanlarda kullanıma açılacak. Sistemin 450 dolar civarındaki fiyatı biraz tuzlu fakat kullanım alanları göz önüne alındığında bu fiyata değer gibi duruyor. Ayrıca Parrot ürünler Türkiye' ye Mobicominc tarafından getiriliyor. Detaylı bilgi için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim