Anlık Bildirim

Pentium 4 Artık 533 Mhz FSB

Intel'in beklenen bombasının incelemeleri tüm dünyada yankılanıyor. Yalnız beklenen hız artışı çok yüksek değil. Zira Intel sadece İşlemci-Chipset arasıda veri iletişimi hız arttırımı yaptı. Chipset-Ram arası hız iletişimi hala I-850E ile rdram PC-800 olduğu için işlemci chipsete ulaşımda hız artışı yaşasada Ram'lara ulaşımda bir arttırım olmadığı için toplam sistemde bir hız artışı pek gözükmüyor.

Yalnız bu herşeyin sonu değil. Rambus PC-1066'yı resmi bir standart haline getirinceye kadar I-850E chipsetini kullanan anakartlar ve kaliteli Rdram'ler ile Pc-1066'yı bugünde kullanabilirsiniz. Fakat bu resmi olarak desteklenmiyor. Bu gerçekte Rdram'lerinizi kısaca Overclock etmek demek oluyor. Yalnız denilene göre Samsung chipli son zamanlarda üretilmiş tüm Rdram'ler bunu rahatlıkla yapabiliyor.

Bir diğer önemli gelişme ise Sis-645 veya Sis-645DX chipsetine sahip olan anakartların otomatik olarak bu yeni 533 (4x133Mhz) Mhz FSB destekli işlemcileri desteklemesi. Üstelik destekledikleri DDR-333 ile yüksek  400 Mhz'den 533 Mhz'e geçişte yaşanan veriyolu genişliği artışıda kaldırabiliyorlar. Yani Rdram PC-800 ancak ile DDR-333 ile fiyat olarak birbirlerine denk sayılabilirler. Sis-645 anakartarın daha ucuz oludduğunu düşünürsek Sis daha mantıklı bir seçim haline geliyor. Yinede Sis'ler yapılan testlerde I-850E'ye HDD testlerinde geçildikleri için genelde Winstone'da geri kalmışlar. Fakat DDR, Rdram'e göre daha az gecikmeye sahip olduklarından oyun testlerinde Sis-645DX, I-850E'yi geçmiş bile.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim