Anlık Bildirim

Pioneer DVR-108 ve ASUS DRW-1604P'den 4x DVD+R DL (Çift kat desteği)

Çift katmanlı DVD yazabilmek DVD'nin ilk çıktığı zamanlardan beri beklenilen bir olay. Uzun filmleri tek DVD'de kopyasını yapabilmek yada büyük yedekler almanın en kolay yolu 8 Gb yazabilen bir çift katman DVD yazıcıdan geçiyor. Beklenilen bu ürünler yavaş yavaş piyasaya çıksada sadece 2.4X hız desteği 45 Dakikada yazılan medyalar ve medya başına fiyatın 15$ olması hala çekici değil. Medyaların fiyatlarının düşmesi gelecek senenin sonuna kalsada 4X yazma hızı ile 25 dakikalık yazma hızı artık gerçek.

Hem bu iki yazıcıda 16X yazma hızı desteği ile şimdilik beklenilen DVD Yazıcı zamanının dolduğuna işaret ediyorlar. Gerçi 16X medyalar hala yok olduğu zamanda 12X'e göre en fazla 30 sn (doğru duydunuz zira son kısımlara doğru yazıcı 16X hızına geçiyor) fark ettirsede sizi tatmin edeceği gerçek. Hem Pioneer'ın OEM versiyonu net üzerinden ABD'de 95$'a satılmakta. Böyle özelliklerdeki bir yazıcı için oldukça ucuz her iki markada ülkemizde bolca bulunduğundan kısa zamanda raflarda olacakları kesin.

Bu arada Pioneer DVR-A08XLA kutulu versiyon ve kasasıda biraz farklı ama yazma kalitesi aynı, kasa şeklinin güzel olması yanında titreşimleri daha çok emdiği belirtiliyor. Dünyanın en ünlü firmaları ise arka arkaya 16X ve DL destekli yazıcılarını çıkarmaya başladı. En kaliteli ve en ucuz firmalardan birisi olarak bilinen Lite-On'da SOHW-1633S modelini duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim