Anlık Bildirim

Play Station 3 gecikiyor - nVidia' dan yeni GPU lar

Play Station 3 Avrupa çıkış tarihi ertelendi

Sony, merakla beklenen oyun konsolu Play Station 3' ün Avrupa piyasası için çıkış tarihini ertelediğini duyurdu. Zaten bir süredir internette dedikodu olarak dolaşan "Sony Play Station 3 için üretim sıkıntısı çekiyor" söylentilerinin ardından beklenen bir duyuruydu.

Japonya ve Ameriaka için resmi çıkış tarihi olan 11 ve 17 Kasım' da herhangi bir değişme olmazken, Avrupa, Rusya, Ortadoğu, Afrika ve Avustralya gibi dünyanın diğer bölgelerindeki çıkış tarihinde 4 ay gibi oldukça uzun sayılabilecek bir erteleme söz konusu. Sony 4 milyon adet PlayStation 3 üretmeyi planlarken, bu sayı belirlenen tarihe kadar sadece 2 milyon adet olabileceği açıkladı. Neden olarakta, mavi lazer diod seri üretiminde yaşanan sıkıntılar gösteriliyor.

Sony her nekadar 2007 yılının sonuna kadar 6 milyon adet üretim yapacağını açıklamış olsa da, dünyanın çoğu yerinde yılbaşı dolayısı ile oluşacak olan muhteşem pazar payını kullanamayacak, XBox360' ın pazarda yayılmasına yardımcı olacak ve çok ısrarcı olduğu Blu-ray formatının yerleşmesini geciktiecek. Bu gecikmeden en çok zarar görenin kim olduğunu tahmin etmek pek zor olmasa gerek.

nVidia' dan 2 yeni ekran kartı - 7900 GS ve 7950 GT

nVidia G80 GPU' suu hazırlaya dursun, segmentte boşluk olarak gördüğü yerleri yeni GPU' lar ile kapatarak pazar payını arttırma çabasında. Yeni duyurduğu 7900GS ve 7950GT bu düşünceyi doğrular nitelik taşıyorlar.

nVidia' ya kart üreten markaların çoğu yeni GPU' lara sahip kartlarını hazır etmiş durumdalar, dolayısı ile bu kartlarda herhangi bir temin sıkıntısı yaşanmayacak gibi duruyor. Kısaca GPU' ların özelliklerinden bahsetmek gerekirse, 7900GS iş hattı ve vertex üniteleri kırpılmış bir 7900GT. 24 yerine 20 iş hattı ve 8 yerine 7 vertex shadder ünitesi taşıyan 7900GS' nin saat hızları 7900GT ile aynı (450GPU - 660memory). 200-250$ gibi bir fiyat ile satılması beklenen 7900GS, biraz meraklı ve işten anlayan kullanıcıların aklına hemen "kapalı olan üniteler acaba bir şekilde aktif hale getirilebilir mi ?" sorusunu getiriyor muhtemelen :)

7950 GT ise, isim benzerliği dışında 7950 GX2 ile bir alakası yok. Sadece 7900GT' nin 512MB bellek ile donatılmış ve 550GPU - 700Memory hızlarına sahip olan versiyonu. Bu arada her iki kart ta 256bit bellek arabirimine sahip ve SLI desteği sunuyorlar. 7950GT GPU' ya sahip kartlar ise HDCP standartlarına tam destek verecekler yani HD DVD ve Blu-ray filmleri sorunsuzca oynatabilecekler. Fiyatı konusunda yapılan tahminler ise 300-350$ aralığına yerleşeceği.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim