Anlık Bildirim

Rambus şansını bir daha deniyor: XDR DRAM

Sicili pek temiz olmayan Rambus RDRAM ile kaçırdığı şansını onun yeni bir türevi ile denemeye hazırlanıyor.

2 yıldır üzerinde çalışılan ve önceki kod adı Yellowstone olan bu yeni teknolojinin adı XDR DRAM ve Rambus bu sefer iki önemli ortağa sahip: Toshiba ve Elpida. bu iki firma da bellek teknolojileri konusunda önemli deneyime sahip firmalar.

Extreme Data Rate Dynamic RAM (XDR DRAM) bellekler mevcut bellek bant genişliğini 8 katına katlıyor: 3.2 GHz ve üzeri hızlarda çalışıyor. 2007'ye doğru ise bunun iki katı olan 6.4 GHz'e ulaşılacağı öngörülüyor. XDR'daki en önemli yenilik Octal Data Rate Signalling (Sekizlik Veri Sinyal Akışı), bu sayede bir saat vuruşunda sekiz bitlik veri bloğu transfer edilebiliyor. Yüksek hız ve performans avantajları XDR'ı Level 3 önbellek olarak kullanmayı mümkün kılıyor: Intel gelecek nesil 64-bit McKinley'lerinde L3 önbellek kullanmayı planlıyor ama bunun XDR olup olmayacağı bilinmiyor.

XDR belleklerin ilk örnekleri 2004 yılı içinde piyasada olacak ama yaygınca bulunur olması 2005 yılını bulacak.

Rambus şansını bir daha deniyor: XDR DRAM

Daha şimdiden Sony ve SCEI gibi firmalara lisans antlaşması imzalamak için görüşmelere başlamışlar. Zaten Sony PS2'sinde RDRAM bellekler kullanıyor ve muhtemelen PS3'de The Cell'e eşlik edecek olan da bu yüksek performanslı XDR bellekler olacak.

PDF Dosyaları (İngilizce):

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim