Anlık Bildirim

RDRAM huzur içinde yatsın: Intel RDRAM destekli ürünlerini resmi olarak iptal etti

Oldukça önemli bir teknoloji olan ve bellek teknolojileri içinde en gelişmiş yapıya sahip RDRAM, RAMBUS firmasının yanlış politika, tutumu ve davranışları sayesinde en azından şimdilik PC piyasasından silinmiş durumda.

DDR'ın sahip olduğu paralel yapının aksine seri çalışma prensibi ile çalışan ve çok daha verimli olan RDRAM ilk olarak i820 chipsetleri ile bilgisayar dünyasına girmiş ama teknik yetersizlik (chipset oldukça problemliydi) ve yüksek fiyat yüzünden başarısız olmuştu.

Daha sonra i850 serisi ile başarılı sayılabilecek bir performans sergilemiş ama fiyat indirimlerine rağmen hala daha yüksek maliyetiyle sınırlı sayıda müşterisi olmuştu. Bu sırada SIS'de devreye girmiş SIS 658'i duyurmuş ama bu chipset'te destekçi olarak sadece Abit'i bulmuştu. Daha öncede haberini yaptığımız gibi Samsung 2005'e kadar RDRAM üretimi planına sahip(ti) ve yol haritasında PC 1200'ler gözüküyor(du) ama Intel'den gelen bu haber bunu nasıl etkiler bilinmez (Tabii PS2 ve bazı cihazlar RDRAM kullanıyorlar).

Gerçi firma zaten RDRAM'e desteğini çekeceğini açıklamıştı ama şimdi bu resmiyet kazanmış durumda. Intel kademe kademe i850 ve i860 chipsetlerini 2003 Ekim'ine kadar tamamen kaldırmış olacak. Tabii chipsetler bu tarihin öncesinde piyasadan fiilen tükenecek. Böylelikle en azından bir süre boyunca RDRAM veda edilmiş olacak. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim