Anlık Bildirim

S3 DeltaChrome S8 Ön Testi

Her ne kadar mazide kalmış bir firma gibi gözüksede S3, Via'nın hizmetinde yer alarak yıllardır entegre grafik çipsetleri ile hala ciddi bir pazar payına sahipti. Şimdi ise masa üstü piyasasına tekrar geri dönerek iyi bir oyuncu olmaya çalışıyor. Bu demek oluyor ki Nvidia ve Ati'nin modellerini rakip alarak büyük pasta için kapışmakta. Geçen günlerde ürünün bitmemiş çipinin bitmemiş sürücüler ile testi internette gözüktü.

Sonuçlara bakılırsa ürünün ciddi bir OpenGL sürücü sorunu mevcut bunun yanında S3 verilerine göre 9600XT'nin rakibi olma olasılığı en azından performans açısından pek mümkün değil. Yinede 300 Mhz'de çalışan bir ürün olarak 500 Mhz'deki rakibine bayağı bir yaklaşmış diyebiliriz. Yalnız DirectX 9.0 testlerinde bayağı yerlerde geziniyor, firma bunun için Nvidia gibi optimize edici bir ara yazılım üzerinde çalıştığıda gelen bilgiler arasında.

Çipin en büyük özelliği 8 işlem veri hattına sahip olması bu sayede aynı anda rakiplerinin aksine iki kat veriyi işleyebiliyor. Fakat ram kontrolcüsü gelişmiş değil ve 4 yollu 32 bit veya 2 yollu 64 bit yerine tek 128 bit verihattına sahip. Transistör sayısı ise çok düşük denilebilir 60 Milyon ile 80 Milyon arasında olduğu düşünlüyor. Bu rakibi diğer 8 hatlı rakiplerinin 110 milyon transistör sayısının yanında çok az.

S3 DeltaChrome S8 Ön Testi

Sonuçta ürünün değişik bir ürün olacağı kesin ancak günümüzün piyasasında bir şansının olması zor yinede çok düşük fiyat politikaları ile bir yerlere gelmesi mümkün ama bana sorarsanız ürünün esas çıkış amacı ilerde entegre grafik kartı ve mobil grafik kartı piyasasında iyi bir ürün olarak değerlendirilme şansının arttırılması. Hala çıkış tarihi belli değil ve bu 8 hatlı ürünün yanında birde 4 hatlı bir modeli daha olacak. S3'ün DirectX 9 klası bir ekran kartını görmek ve ön-testlerine bakmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim