Anlık Bildirim

Sapphire, Radeon HD 4870 X2 TOXIC modelini kullanıma sunuyor

Sapphire, Radeon HD 4870 X2 TOXIC modelini kullanıma sunuyor

AMD-ATi'nin iş ortaklarına uyguladığı tasarım engelini kaldırdığını ve Radeon HD 4800 serisi için farklı detaylara sahip, özel tasarımlı yeni modellerin gelebileceğini belirtmiştik. ATi'nin ekran kartı üretimindeki en büyük partnerlerinden Sapphire, Radeon HD 4870'den sonra çift grafik işlemcili ve R700 kod adlı Radeon HD 4870 X2'nin de TOXIC serisi dahilindeki yeni varyasyonunu hazırladı.

Sapphire'in yeni modeli hem soğutucu ünitesi hem de özel kutulaması ile dikkat çekecek gibi görünüyor. AMD-ATi'nin 55nm üretim teknolojisiyle hazorlanan RV770XT GPU'sunun çiftine sahip olan ekran kartı 2x 256-bit bellek veri yolu desteğine ve 800x paralel işlem birimine sahip. Fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak gelen kartın grafik işlemcisi 800MHz'de bellekleri ise 4GHz'de görev yapıyor.

Asetek tarafından hazırlanan özel soğutucusu ile Radeon HD 4870 X2 TOXIC komple bir çözüm. Su soğutma bloğuna sahip olan benzer pek çok modelin aksine radyatörü ve pompasıyla kendi özel sistemine sahip olan kart için kullanıcıların herhangi bir su soğutma sistemine sahip olması gerekmiyor. Siyah renkli özel bir bloğa sahip olan kart, 2GB GDDR5 bellek ile geliyor.

AMD-ATi'nin referans tasarım Radeon HD 4870 X2 modeline göre su soğutma sisteminin avantajı ile daha serin çalışacağı belirtilen DirectX 10.1 destekli ekran kartı, PureVideo HD teknolojisiyle yüksek tanımlı videolar için donanımasl hızlandıma da yapabiliyor. Ayrıca yayınlanan Catalyst 8.12 sürücüsü sonrasında kart, AVIVO Video Converter yazılımı ile GPU tabanlı video hızlandırma da yapabiliyor.

Sapphire'in bond tipi özel çantasıyla da dikkat çeken Radeon HD 4870 X2 TOXIC modelinin 18 Aralık'ta 650$'a yakın bir fiyatla yurt dışında satışa sunulacağı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20027 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim