Anlık Bildirim

Seagate Cheetah 15K.3 Ultra320 SCSI sabit disk incelemesi

Uzun bir süredir fazlaca gelişme gösteremeyen sabit diskler son dönemde yükselen ön bellekleri, yüksek dönüş hızı ve SATA, SCSI 320 gibi yeniliklerle beraber evrimden kendilerine düşen payı aldılar.

İncelemesini sayfamıza taşıdığımız Seagate  Cheetah 15K.3 Ultra320 SCSI sabit disk ise bu alanda gelinen en son noktayı temsil ediyor. Bu vahşi kedi dakikada tam 15000 defa dönebilen disklere sahip ve buradan okunan/yazılan veri saniyede 320 MB aktarıma olanak tanıyan Ultra320 SCSI ile taşınıyor.

Disk 73.4 GB kapasite sunuyor. Özelliklerinden de çıkartabileceğiniz gibi bu disk daha çok sunucu sistemlerinde yüksek performanslı yüksek kapasiteli saklama amacıyla kullanılan bir ürün.

Testte tek diskin performansının yanı sıra Adaptec 29320-R RAID kartı ile bu diskin RAID altında nasıl bir performans sergilediği de test edilmiş.

RAID kullanılmadan yapılan tekli performans ölçümlerinde diskin SiSoft Sandra 2003 Pro'da 52618kb/s oldukça etkileyici bir skor elde edilmiş. Aynı sonuçlar Adaptec SCSI Benchmark ve HDTach'ta da tekrarlanmış.

RAID 0 şeklinde kullanıldığında ise Sisoft 93376 kb/s'ye yükselmiş. Veri aktarımı ise 149,120mbps seviyesinde gerçekleşmiş.

Üstelik Cheetah bu etkileyici değerlere ulaşırken fazla ısınmamış. Ama 15000 devirlik bu tarz tüm disklerde olduğu gibi aktif bir soğutma bu disk içinde oldukça önemli.

Sonuçta bu disk vaadettiği her şeyi yerine getirmiş: Yüksek veri aktarımı, görece düşük ısı üretimi vs..

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim