Anlık Bildirim

Seagate disklerini önceden Lindows 4.0 kurulu olarak dağıtacak

Bu sayede kullanıcılarına kolaylık sağlarken, linsans yükümlülüklerinden kurtararak daha çok harddisk satmayı umud ediyor. Lindows bildiğiniz gibi Windows programlarının çalışabileceği bir Linux işletim sistemi. İnce bir stratejinin yattığı bu hareket Microsoft için felaketle sonuçlanabilecekken diğer yandan kullanıcılar için işletim sistemi lisans ücretini ödemeden kolayca kurulu bir işletim sistemine windows programlarını kurmalarını ve çalıştırmalarını sağlayacak. Aşağıdaki resimler işletim sisteminin çeşitli hallerde nasıl gözüktüğü üzerlerine tıklayabilirsiniz ancak dikkat resimler ortalama 400 Kb civarı.

   

Dağıtılacak işletim sisteminin versiyonu 4.0 ve tüm Linux'lerde olduğu gibi bir çok genel donanımların sürücüleri ile birlikte gelmekte. Performans olarakda Windows'a göre oyunlar dışında ok büyük bir farkı olmayan işletim sisteminin ofis dünyasında bir anda patlama yapması beklenebilir. Diğer yandan ufak bilgisayar üreticilerininde eline sistemlerini daha ucuzlatıp rekabet şanslarını ve satış rakamlarını arttırma gibi bir fırsatta sunuyor. Onun için uzun vadede çoğu ucuz ofis bilgisayarının Lindows kurulu olarak satılması istenildiğinde işletim sisteminin değiştirilmesi büyük bir ihtimal gibi gözüküyor.

    

Lindows'un diğer bir avantajı ise Linux dünyası içinde hazırlanmış tüm programları elinizin altına vermesi. Burda çoğu Linux programının lisans içermediği düşünülürse kullanıcıya büyük avantajlar sağlayacağı kesin. Bu bedava programlar için tek ihtiyacınız olan stabil ve göreceli ucuz bir internet bağlantısı. Lindows'ı tanımak türkçe içerik bulabileceğiniz haber arşivimize ve kesinlikle sitesine (lindows.com) bakmanızı tavsiye ederim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim