Anlık Bildirim

Seagate'in Savvio'su ile 2,5" inch, 10,000 devir/dk'lar ilgi çekiyor

Plaka başına yoğunluk arttıkça sonunda daha az yer kaplayan daha verimli ve daha az enerji tüketen 2,5" inch sunucu sabit diski hayalide gerçek oldu. Şimdilerde bu diskler Blade tipi inanılmaz dar alanlara sığan sunucularda kullanılacakken ilerde tüm sunucularda bir standart olması bekleniliyor.

Zira daha şimdiden Savvio yine 10,000 devir/dk ama 3,5" inch olan sürücülere göre şimdiden %70 daha ufak, %40 daha az enerji harcıyor, %15 daha az erişim süresine sahip ve daha dar alanda %70 daha fazla IOPS (In-Out per second-saniye başına giren çıkan bilgi) veya U başına %150 daha fazla IOPS verebilmekte.

Bağlantı cinsleri Fibre Channel, Ultra320 SCSI ve SAS (Serial Attached SCSI) . Dayanıklılığı ise 1.4 Milyon saat MTBF (bu aynı anda çalışan bir seri diskten bir tanesinin bozuluncaya kadarki zamanını temsil ediyor göreceli olarak iyi bir kavram) ki buda normal 3,5" inch disklere göre %16 daha uzun bir süre kısaca daha stabil.

Bulunabilen disk kapasitesi ise tahminlerinizin çok üstünde 36 Gb ve 73 Gb şimdiki sürümlerde bulunuyor. Boyutlarını mm cinsinden vermeden geçemeyeceğimiz disk kalınlık 15 mm, genişlik 70.1 mm ve uzunluk 111.7 mm nerdeyse bir oyun kağıdı boyutlarında ama aktarabildiği data miktarı 60-90 mb/sn civarında. Fiyatının ise 3,5" inch boyutundaki 15,000 devir/dk'lık Cheetah 15K.3 sürücülerinden biraz daha pahalı olacak.

Bu yıl içersinde sunucu piyasası için 2,5" formatında sabit disk çıkarmayı planlaya firmalar ise Maxtor, Hitachi ve Fujitsu. Seagate'in ürünü ise yakın zamanda piyasada olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim