Anlık Bildirim

Sis-748 400 Mhz FSB ve HyperStreaming Mimarisi ile geliyor

Mayıs ayında çıkması beklenen ve 400 Mhz FSB'de çalışacak olan son nesil Athlon XP'ler için piyasaya ilk duyrulan resmi chipset Sis-748 oldu. Via gibi Sis'de tek kanallı ama düşük gecikme zamanı sayesinde Dual DDR'a çok yakın performans veren 64-bit veriyolunda devam ediyor. Ancak veriyollarının kontrol mekanizmalarında inanılmaz farklılar yaratmış. Hyper Threading tarzı ada sahip olan bu yenilikler ve gelişmeler şöyle.

İşlemci, ram, ide veri yollarının birbirine ulaşma zamanlarının en düşük hale getirilmesi belirtilen ilk yenilik. Bu düşük erişim zamanı üç veri yolunda da aygıtların doğal olarak veri beklerken daha az zaman kaybetmelerine neden olarak verimliliklerini arttırıyor.

Arka arkaya görev alabilmesi. Eskiden bir ram kontorlcüsü verilen görevi yerine getirmeden ikinci bir görev almaz ve işlemci bu sırada diğer emri göndermek için bir önceki emrin yerine getirilmesini beklerdi şimdi ise birbirine bağlı olmayan emirler arka arkaya alınmakta ve aynı anda pararlel olarak işlenmekte. Sonuçta emir vermek için bekleyen aygıtın zaman kaybetmesi önlenmekte ve verililiği arttırılmakta. Diğer ilginç bir yenilik ise farklı aygıtlardan farklı emirlerin sırayla alınması yerine aynı anda alınabilmeleri ve bunların önem sırasına göre yerine getirilebilmesi gibi çok akıllı teknolojiler.

Normal iletişim tabakaları arasında tek bir veriyolu kullanmak yerine Sis farklı işler için birbirinden bağımsız iletişim yolları kurmayı başarmış bu sayede aynı anda bir çok farklı komut bir çok cihaz arasında birbirinden bağımsız olarak iletilebilmekte. Örnek olarak işlemci aynı anda 5 farklı aygıta istek ulaşatırabilmesi kadar geniş bir başarı sağlanmış. Bunun dışında Sis chipsetinde sadece hız konusunda olmak yerine verimlilik konusunda inanılmaz yenilikler yapmış ve bu özelliklerin hepsini Athlon 64 için olan Sis-755 ve Athlon XP için olan Sis-748 chipsetine yerleştirmiş. HyperStreaming mimarisi bundan sonraki verimlilik çalışmalarında bir ilk olacak ve bizce büyük bir başarıya ulaşacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim