Anlık Bildirim

Sony PSP için DVD filmlerinlerin uygun medyalı versiyonları sunuluyor

Dünyanın en müthiş ve en kapsamlı el oyun cihazı olan Sony PSP için film oynatma özelliğine büyük bir destek geliyor. Disney şimdilik 5 filmini , Sony Pictures 7 filmini, Lions Gate Entertainment ise 12 filmini UMD (Universal Media Disk) formatında pazara sunmaya hazırlanıyor. Bu sayede DVD alır gibi piyasadan orjinal filmleri alabilmek mümkün olacak. Bu demek oluyor ki diğer büyük film şirketleride bu vagona atlarsa Sony PSP dünyanın en çok satan el oyun cihazı olmasının yanında en çok satan taşınabilir film gösterim platformu olacak.

UMD disklerin üretimi sadece Sony'de olduğundan dolayı şimdilik korsan tehlikeside bulunmayan sistemin film şirketleri için DVD'den bile daha fazla çekici olacağını düşünmek yanlış olmaz. Üstelik DVD'ler için oldukça sevimli bir satış planı olan koleksiyoncu paketlerinin içine bu tür mobil DVD diye düşünülebilecek UMD diskler konulmaya başlanırsa herkesin dikkatini çekeceği kesin. Korsan tehlikesi olmaması şu şekilde oluyor. DVD'den bozma ama standartlara uymayan UMD diskleri dünyada sayılı optik medya üreticileri üretebilir. Ancak bunların üretimini sadece Sony almakta ve başkalarınada hak vermediğinden diğer firmalarda üretememekte.

Sony PSP için DVD filmlerinlerin uygun medyalı versiyonları sunuluyor

Şimdilik UMD disk yerine eski filmlerinizi Mpeg 4 formatına çevirip büyük kapasiteli bir Memory Stick sayesinde yolda izlemeniz mümkün. Ancak Umd formatı burda da başarılı bir filmin son kullanıcı fiyatı yaklaşık 20$ olacağı ön görülüyor. Halbuki siz zorluklar atlatarak hazırladığınız dosyayı 1 Gb'lık Memory Stick Pro Duo'ya attığınızda böyle bir hafıza kartının 200$'dan aşağı alınamadığını düşünmemek elde değil. Yinede Memory Stick'ler yakaladığınız dizileri mobil cihazınızda izlemek için birebirler. Disney'in Buena Vista Home Entertainment kısmının piyasaya süreceği filmler aşağıda ;

  • National Treasure
  • Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
  • Reign of Fire
  • Kill Bill Vol. 1
  • Hero

Esas bomba ise Sony Pictures'ın kendisi tarafından yapılıyor. Sony PSP'nin ABD sürümünde "Spider Man 2" bedava olarak paketa ilave edilecek. Ayrıca Sony Pictures yayın haklarına sahip olduğu filmleride satışa sunacak Bu filmlerden bazıları şunlar "XXX," "Hellboy," "Resident Evil 2" ve "Once Upon a Time in Mexico". İlginç bir gelişme ise Sony'nin PSP'yi, kendine ait online müzik satış sistemi olan Connect ile çalışacak halede sokması. Bu sayede mesela herhangi bir Wi-Fi alanında istediğiniz müziği Internet'ten sipariş verip indirebileceksiniz.

Sony PSP'sini şimdiye kadar sadece Japon'yada satışa sundu ve talep düşmediğinden dolayı hala zar zor tedarik edilebiliyor. Mart sonuna kadar ise 3 Milyon adet satmayı planlıyor (En büyük rakibi Nintendo DS ise Mart sonunda 5 Milyon adet satışa ulaşacak). Bizim için üzücü olan ise Avrupa çıkış tarihini ABD'ye yeterli ünite sağlayabilmek için en az iki ay ileri tarihe atması oldu. Bu sayede Sony 1 milyon ünite ile 24 Mart'ta cihazını resmi olarak satışa sunacak. Bu arada UMD disk 1.8 Gb kapasiteli ve 61 mm çapında Mpeg 4 şıkıştırması sayesinde tam kalitede film sunabiliyor. Geniş ekranlı 480x272 piksellik, 4,3 inch boyutundaki ekrana sahip PSP'nin ABD satış fiyatı ise 250$ olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim