Anlık Bildirim

Sony'den Vaio PXG-X505/SP en ince (1 cm) en hafif (785 gr) Notebook

Dünyanın en büyük markalarından olan Sony hafiflik yolunda diğer tüm notebook'ları geride bıraktı. Bunu Intel'in Ultra Low Voltaj 1 Ghz'deki Pentium M işlemciye borçlu sayılır. Kalınlığının sadece 1 cm olduğunu başlıkta yazmıştık ama bu kalınlık sadece ön taraf için arka tarafa doğru kalınlık 2,1 cm'yi bulmakta. Ekran 10,4" boyutunda 1024x768 piksellik bilinen standartlardaki bir ekran. Ürünün ilginç yanlarından birisi Karbon Fiber dış kasası ki bu bildiğiniz gibi yarış teknelerinde kullanılan bir numaralı malzeme. Yalnız teknelerdeki gibi görüntünün kötü olduğunu düşünmeyin notebook'un kasası o kadar iyi boyanıp parlatılmış ki kendi görüntünüzü rahatça görebiliyorsunuz bile denmekte yani oldukça şık ve zengin görünümlü. Modelin Vaio PXG-X505/P modelinde ise standart haline gelen Magnezyum alaşımlı kasa kullanılmış buda ağırlığına etki ederek 40 gr'lık bir artışa neden olmuş. Kullanılan çipset Intel 855GM ve dolayısıyla entegre Intel Grafik çipsetine sahip.

  

Ürünün CD kısmı doğal olarak üzerinde değil ancak USB 2.0 bağlantılarından iki adet, Firewire bağlantısından da 1 adet olduğu düşünülürse yeterinde harici cihaz istediğinizde takabilirsiniz. Kablosuz yerel ağda içeride gelmiyor ancak PC-Card yuvasında kullanılmak üzere ürünle beraber şık bir tane veriliyor. İncelemesinde karşılaşılan tek kötü yan göreceli düşük pil ömrü olmuş çünkü testte en az güç harcayan cihaz olmasına rağmen ne yazık ki 3 saat'te pil bitmiş. Harddisk ise bahsedilmeden geçilmeyecek cinsten boyutu bilinen 2,5" inch yerine iPod'larda kullanılan 1,8" inch fakat buda tabii kapasiteye etki ederek sadece 20 Gb'lık bir kapasite sunulabilmesine izin vermiş. Üzerindeki ram miktarıda yeterli düzeyde ve 512 Mb DDR266. Üzerinde bir Touch Pad olmadığından (zira klavye ön tarafta) Klavye arasında yer alan joy stick tarzı bir mouse yönetici kullanılmış. En ilginç aksesuarlardan birisi beraberinde verilen USB fare'nin bir tarafında Memory Stick kartı okuyucusu olması kısaca ilk çok amaçlı fare.

Sony'den Vaio PXG-X505/SP en ince (1 cm) en hafif (785 gr) Notebook

Ürün ne yazık daha Amerika'da bile satışta değil resmi satışta olduğu tek yer Japonya ve fiyatlarıda 3200$ ile 2700$ arasında. Ürünle ilgili ekstra bilgi için buraya yada Japonya'daki orjinal sistesine burdan bağlanabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim