Anlık Bildirim

SonyEricsson 2005 kreasyonunu sundu

İlk ürettiği 3xx ve 6xx serisi cep telefonları ile Türkiye' de ve dolayısı ile dünyada çok tutan Ericsson, sonradan yine kendisi gibi İsveç kaynaklı bir firma olan Nokia' nın gelişip neredeyse dünya pazar payının tamamına sahip olacak hale gelmesi, ve Samsung, Siemens, Motorola ve diğer firmaların da Nokia' yı takip etmesi ile bu yarışta biraz geride kaldı. Yine elektronik pazarında çok büyük bir marka olan Sony, çok ta önem vermediği cep telefonu ürünlerini geliştirmek için bu pazarda biraz geride kalan fakat tecrübeli bir firma olan Ericsson ile birleşerek Sony-Ericsson markası altında üretim yapmaya başladı. İlk çıkan birkaç model biraz sorunlu olsa da sonradan toparlandılar ve çok iyi tasarımlar ile piyasada söz sahibi olmaya başladılar. Symbian işletim sistemli P serisi, gelişmiş özelliklere sahip S serisi ve s40 serisi diye tabir edilen K serisi ve bunlar gibi birçok model üreten Sony-Ericsson bu serilerini biraz daha geliştirerek yeni ürünlerini duyurdu.

İlk ürün K700' ün eksik yönlerinin giderilmiş hali olan K750. K700' ün en çok eleştirilen yönü olan genişletilemeyen hafızasının yerini 2GB' a kadar desteklediği Memory Stick Duo slotu, 640x480 çözünürlükten yazılım ile megapixel görüntü sağlayan kameranın yerini gerçek 2 Megapixel çözünürlüklü 4x yakınlaştırma özellikli kamera almış. Radyo, MP3 çalma özelliği ve 256K ekran telefonun diğer özellikleri. Bu senenin 2. çeyereğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

SonyEricsson 2005 kreasyonunu sundu

Diğer bir ürün de giriş seviyesi telefonu T300' ün geliştirilmiş hali olan K300. Yine 4x yakınlaştırma özelliğine sahip Megapixel çözünürlüklü kameraya ve 12Mb dahili sabit hafızaya sahip olan telefon ortalama 500 adet resim depolayabiliyor. Son olarak kameraya sahip olmayan yine giriş seviyeye hitap eden diğer bir telefon J300. Bu telefonun en önemli özelliği sahip olduğu dahili grafik işlemcisi. Henüz işlemci hakkında detaylı bir bilgi yok fakat bu telefonu alan herkesin bedava Rayman 3 adlı oyunu Sony’s PlayNow servisi sayesinde indirebileceği açıklandı. Rayman' ın nGage tabanlı bir oyun olduğu düşünülürse grafik işlemcisinün gücü hakkında az çok tahminde bulunabiliriz. Ayrıca değiştirilebilir kapak, ince tasarım ve 65K renkli ekran telefonun sunduğu diğer özellikler.

Sattığı telefonların 65%' inin kameraya sahip olduğunu söyleyen Sony-Ericsson, satışta kamera etkisinin farkında olacak ki yeni modellirinde sürekli bu özelliği geliştiriyor. Türkiye' de çok tutan K700' ün her yönü ile geliştirilmiş hali olan K750 ve ufak boyutlarına rağmen sahip olduğu grafik işlemcisi ile J300 dikkat çeken ürünler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim