Anlık Bildirim

Sony'nin yeni 23" geniş ekran LCD'si SDM-P234/B göz büyüleyici

Geniş ekran LCD'ler her geçen gün daha çok dikkat çekici ve kullanılır oluyorlar. Geçen senelerde başlayan notebook (diz üstü) kullanım alanları artık masa üstünde etkili olmaya başladı. Apple'ın harika monitörlerinden sonra böyle bir LCD oldukça hoş bir yenilik zira üreticisi dünyanın en kaliteli LCD'lerini üreten Sony ve monitörün rengi beyazın aksine siyah, gri karışımı. Çözünürlük 1920x1200 piksel ve piksel cevap süreside 16 mili saniye. Kontrast oranı 500:1, parlaklığı 250 cd/m2 ve gerektiğinde 150 cd/m2'ye düşürülebiliyor. Görüş açısı muhteşem 176 ° ve fiyatıda makul 1999$.

Monitörün tek kötü özelliği 16 ms'li monitörlerin 8-bit renk çözünürlüğü yerine genelde 6-bit renk çözünürlüğü kullanmaları. İncelemeciler her nekadar bu durumun bu monitörde olup olmadığını anlayamasada (ki iyi bir şey) tam beyaz ve tam siyah piksellerden biraz şikayetçiler. Sorun daha çok beyazdan ziyade siyah üzerinde olmuş ve siyahın yerine grimsi siyah rahatsız edici olmuş. Tabii 16 ms'nin en büyük avantajı oyunlarda 25 ms'lik modellere göre daha hızlı geçişleri sağlayabilmesi.

Sony'nin yeni 23" geniş ekran LCD'si SDM-P234/B göz büyüleyici

Oyunlardaki durum ise oldukça ilginç. Mesela yeni oyunların çoğu 1920x1200 piksel çözünürlüğü destekliyor ama tabii Far Cry'ı bu çözünürlükte oynamak biraz güçlü bir sistemi gereksindiriyor. Böyle olunca bu 2000$'lık monitörede en az 300-400$'lık ekran kartıda gereksinimler arasında. Yalnız gerçek çözünürlüğünün dışındaki alt çözünürlüklerde de görüntünün çok iyi olduğu belirtiliyor ki bu çok önemli bir özellik. Pikseller arası uzaklık ise 0.258 mm gibi olabilen en ufak değer.

Sony'nin yeni 23" geniş ekran LCD'si SDM-P234/B göz büyüleyici

Bu arada pratik özelliklerinden biriside iki analog, bir DVI bağlantısına sahip olaması. Bunların ikili kullanımı ile iki bilgisayarı aynı anda bağlayıp aralarında geçiş yapabiliyorsunuz, ayrıca çift ses girişide hoparlörlerde geçiş sağlıyor. Klavye, fare içinde bir geçiş ekleselerdi gerçekten süper olurdu. Fiyat tabii ki 17" 450$, 19" 750$, 21" in 1100$ olduğu ortamda biraz pahalı ama geniş ekranın yararlarından faydalanmak istiyorsanız en iyisi bu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim