Anlık Bildirim

Transmeta'nın 256-bit'lik İşlemcisi

Şu anda 128-bit'lik bir işlemci mimarisine sahip Transmeta 2002'de 256-bit'lik mimariye geçecek. Kendi işlemci mimarisi x86 komutlarını işlemeye uygun olamdığından x86 komutlarını kendine bir yazılım ile (Code Morphing) uyarlayan işlemci 128-bit olmasının avatantajı ile her seferinde 4 tane 32-bit komutu işleyebilecek özelliğe sahip. Fakat gerçekte bu 2.2 komut gibi uygulanabiliyor. 256-bit ile toplam 8 tane 32-bit komutu işleme kapasitesi olacaksada gerçek performans 5 komut olacağı söyleniyor. Not olarak söylemek gerekirse bugün kullandığımız tüm işlemciler 32-bit , Intel 'in ve AMD'nin yeni gelecek işlemcileri 64-bit.

   256-bit işlemciler daha fazla güç sunmaları ile beraber daha da az enerji harcayacakalar. Mesela şu anki işlemciler 0.5-2.0 Watt arası güç harcarken yeni gelecek 256-bit'ler max 0.5 watt güç harcayacaklar. Enerjinin notebook ve el bilgisayarı gibi sistemlerde ne kadar değerli olduğu düşünülürse bu çok önemli. Bu arada yeni gelecek işlemciler en az 700 Mhz olacak.

   Daha önceden de duyurduğumuz gibi Transmeta 0.13 micron'a bu yılın oratıs gibi inecek ve TM 5800 işlemcilerinde anında %20 enerji tasarufu sağlayacak.

Transmeta revs up power-saving efforts

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim