Anlık Bildirim

U3 ile Usb anahtarlıklardan yazılım çalıştırma geliyor

Bundan böyle gittiğiniz yere sadece verilerinizi değil çalışma platformunuzuda götürme şansınız olabilecek. Çünkü nihayet USB Flash diskler üzerinden çalışabilecek program standartı hazırlanmak üzere. Tamamen açık ve iki büyük firma tarafından başlatılan organizasyonun amacı yeni bir platform oluşturmak uyumlu yazılımlar geliştirmek ve bunların her bilgisayarda sorunsuz çalışmasını sağlamak. Organizasyon standartları, geliştirme kitlerini ve üretilen yazılım ve donanımların uyumluluk sertifikasını ayrıca verecek.

Sistemin kurucuları Sandisk ve M-System gibi flash dünyasının en büyükleri. İlk kaltılan firmalar arasında grafik dünyasında çok popüler olaran Corel Coparation, anında yazışma programı ICQ, aynı konuda başka bir dev American Online (AOL), en büyük sağlık orginazasyonu MedicAlert Foundation, virüs tarayıcısı ve firewall üreticisi McAfee, yeni Internet tarayıcısı Mozilla Foundation, ünlü firewall üreticisi ZoneLabs, yine firewall yazılımcısı CheckPoint gibi ünlü firmalar mevcut. İlerde buna onlarcasının katılacağını ve tüm ofisinizi verileriniz ile birlikte yanınızda taşıyabileceğinizi düşünürsek harika bir gelişme olduğunu hemen fark edebiliriz.

U3 uyumlu sistemdeki yazılımlar kullanmaya başladığınız her hangi bir bilgisayarda USB depolama takılıyken çalışmak üzere tasarlandığından çıkardığınızda hiç bir iz bırakmayacağından yazılım üreticilerinin kullanıcılarına böyle bir ayrıcalığı vereceğini ve lisans sorunlarının yaşanmayacağı aşikar. U3 uyumlu taşınabilir USB depolama cihazları içinde bulunduğumuz yılın yaz aylarında piyasada olması planlanıyor. Kullanıcılar programlarını ve dosyalarını şifreleme sistemi ile güvence altına alabilirken, Program açma arayüzünden (U3 Launchpad) istedikleri programı sürücüye taktıktan sonra seçip çalıştırabilecekler.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim