Anlık Bildirim

VGA ekranlar yakında cep telefonlarına gelebilir

Tabii ki en üst modellerde ondan öncede cep bilgisayarlarında boy göstermesi ihtimal dahilinde zira artık 640x480 piksel bir ekran boyutu 2.2" yani 5,6 cm diagonal boyuta kadar düşürülebildi. Inch (2,54 cm) başına düşen nokta sayısı ise 368. Bu boyutta insan gözü hala çok net şekilde okuyabilmekte ve görebilmekte. Fakat bu teknoloji eğer bildiğimiz elktron tabancalı monitörlerde olsaydı görüntüler birbirlerine karışırdı zira CRT'lerde elektronların tam olarak nereye düşeceğini ayarlamak sorun.

LCD teknolojisinde her nokta farklı bir hücre olduğundan ve istediği rengi verebildiğinizden kesinlik kaçınılmaz. Bu yüksek yoğunluğun ilk örnekleri notebook'larda uzun zamandır kullanılıyor tabii bu bahsettiğimiz kadar yüksek yoğunluklu değiller ama sadece 14.1" ekranda 1400x1050 piksel (SXGA+) veya 15" ekranda 1600x1200 piksel (UXGA) ekranlar hem keskin görüntülere sahip hemde rahatça okunabiliyorlar. Yüksek yoğunluklu çözünürlük insan gözü için bir sınır değil zira basit bir yazıcı bile 1 inch başına 300 nokta verebilmekte. En yüksek çözünürlüklü olanlar 1200 noktaya çıkmakta ve biz bunu hala ayırt edebilmekteyiz.

Şimdilerde satılan VGA ekranların boyutu ise en küçüğü 3,7 inch ve buda anca cep bilgisayarlarına olacak düzeyde. Şimdiki cep telefonlarının daha 200 piksel sınırını yeni aşmaya başladıkları düşünülürse kat edecek bayağı yol var. Geçtiğimiz yıl Sharp 2.6" lik bir VGA ekran tanıtmıştı ama hala satışa sunmadı. Ağustos ayında ise Samsung yine 2.6" boyutunda VGA ekranı tanıttı ve yıl başından önce satışa sunulacağını belirtti. Yüksek çönürlük yokluğu bu tür el cihazları için şimdiki en büyük kısıtlayıcı faktör. Fakat bir iki yıl içersinde aşacağımız büyük ihtimal.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim