Anlık Bildirim

Via Savage XP Haziran Ayında Çıkacak

Via'nın bu yaz çıkması beklenilen Zoetrope çekirdekli ekran kartı çipini haziran ayında çıkaracağı belli oldu. Aynı zamanda ismi de belli oldu. Yeni isim Savage XP. Bugünlerde XP'nin moda olduğunu söyleyebiliriz ama eski savage'a yeni XP kavramı pek uyuşmuyor gibi gözüküyor.

Via bu sistemle Nvidia'nın üst seviye ekran kartları ile uğraşmayı beklemiyor. Üstüne üstelik orta seviye modellerinede bulaşmak istemiyor. Performans ve fiyat olarak rekabet edeceği seviye Ge-Force 4 MX 420 seviyesi olacak gibi. Buda aşağı yukarı 4500 3DMark 2001 puanı ediyor.

Savage XP'nin özellikleri ise şöyle. Tam DirectX 8.1 vermesi, 64 Mb veya 128 Mb DDR ram ve 5.7 Gb Bandwith'e (366 Mhz DDR) sahip olacak.

Fiyatı ise bir harika çip için Via 15$ biçmiş. Diğer bir manada Sis'in Xabre 400 için istediğinin yarısı. Kısaca en düşük seviye ekran kartlarında Nvidia'nın kaybedeceği kesin gibi artık. Çünkü diğer firmalar özellikle bu kısımlara takmış durumdalar ve DirectX 8.1 ile ucuz fiyatı birleştirmiş durumdalar. Son olarak Via'nın bir sonraki çipi Columbia Nvidia'nın NV25'i ile yarışacak deniliyor. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim