Anlık Bildirim

Windows XP SP1 ve korsanlara karşı yeni önlemler

Microsoft büyük umutlarla hazırladığı Ürün Etkinleştirme sisteminin Windows XP çıkar çıkmaz kırılmasından sonra bu işin peşini bırakmayacağını ve korsanlarla sonuna kadar savaşacağını yeni açıklamasıyla pekiştiriyor.

Bu ayın sonunda çıkması planlanan Windows XP SP1 ile, uzun zamandır üzerinde yapılan spekülasyonları haklı çıkartacak önemli değişiklikler gelecek. Microsoft'un sitesinde yaptığı resmi açıklamada şunlar var:
  • 2 adet iyi bilinen (ki muhtemelen bir tanesi meşhur FCK...) VLK (Volume License Key - Çok sayıda sistem kuran sistem yöneticilerine kolaylık sağlayan Windows XP'nin aktivasyon olayını kaldıran kurumsal toplu lisans anahtarı) ve normal anahtarın kullanıldığı korsan sistemlere SP1 yüklenemeyecek. Ayrıca Windows Update'e gidildiği zaman mevcut anahtar kontrol edilecek (ki bu sistem şu an çalışıyor. Bir süre önce Windows Update ile ilgili "EULA- Son Kullanıcı Lisans Anlaşması" değişti ve bununla ilgili bir kaç satır eklendi : ) ) ve korsan anahtar kullanan kullanıcılar güncellemelere erişemeyecek !
  • Artık belli sayıdaki donanım değişimlerinden sonra yaşanan tekrar aktivasyon isteği ilk Boot'tan sonra gerekmeyecek. Bunun yerine kullanıcılara 3 gün süre tanınacak.
  • Kolay kurulum için VLK anahtarının unattend.txt biçiminde kurulum dosyalarına eklenmesi artık şifreli biçimde olacak. Yani unattend.txt dosyasının içeriği şifrelenecek, zaman sınırı konacak ve gizli hale getirilecek.
  • Bundan sonra SP1 kurulu bütün Windows XP'ler (bir süre satılan bütün Windows XP'ler SP1'ı içerecek) aktivasyon sırasında anahtarınızı Microsoft'a bildirecek. Bu iki şekilde olacak. İlkinde eğer etkinleştirmeyi internet üzerinden gerçekleştiriyorsanız anahtarın tamamı yollanacak. Telefonu tercih etmişseniz anahtardan oluşturulan bir "Hash" değeri bildirmeniz istenecek.
  • SP1 ile korsanların aktivasyon için kullandığı Yamalar ve Crack'ler için bunları etkisiz kılacak yamalar gelecek. Eğer bu tip bir şey kullanıyorsanız, XP'nin tekrar etkinleştirilmesi gerekecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim