Anlık Bildirim

Yazıcı sunucusu ve Ağ diskleri: Buffalo LinkStation, Linksys EFG120/EFG250

Eğer veri depolamak için, veri paylaşmak ve kişilere özel atomatik yedekleme sistemelerini ağ üzerinde gerçekleştirmek istiyorsanız bu tip ucuz ağ depolama ürünleri tam size göre.Bufflolo'nun modeli ise size arkasındaki iki USB girişi sayesinde itekleri sıralayabilen yazıcı desteği ve usb harici disk desteğide verebilmekte.

Hatta bu diske ana diskten otomatik yedekleme yapabiliyor ve isterseniz sonrada işten çıkarken yanınıza alıp güvenliği iki kat arttırabiliyorsunuz. Dosya sunucusu olarak oldukça hızlı olan model 100 mbit/sn'lik bir ağ üzerinden 6.1 Mb/sn hızlarla veri aktarabiliyor. Yada bir çok kişiye aynı anda Mp3 sunabiliyor.

Bu ürün Mpeg2 gibi Video dosyalarını rahatlıkla bir bilgisayara kesintisiz olarak gönderebilmekte. Bu sayede isterseniz otomatik kayıtla daha önceden ayarladığınız ve kayıt ettiğiniz dizileriniz, filmleriniz ve programlarınızı evin çeşitli bölümlerine aktarabiliyor ve illa bir bilgisayarı açık tutmak zorunda kalmayabilirsiniz.

Şu anda bu üründen daha iyi olan tek ürün anında çıkartılabilir çift sabit desteği ve Gigabit etherneti (10/100/1000) bulunan Linksys EFG250 bulunmakta. Bu üründe yine yazıcı sunucusu (print server) bulunmakta. Diğer yandan internet üzerinden de FTP sunucusu olarak çalışabilmesi dosyalara her yerden ulaşabileceğiniz anlamına geliyor.

Kısaca sadece ev ağı değil intnernet ağına açabiliyorsunuz. Diskleri eve veya başka yerlere götürebilmek çıkartılabilir raylar satın alınabiliyor. Ürün 649$ civarında ve 250 Gb'lık disk ile geliyor ikinci disk eklendiğinde kapasite 500 Gb'a erişebiliyor. İleride daha büyük diskler eklemek mümkün. Buffolo ise aynı kapasiteye 320$ seviyelerine almak mümkün.

Bu ürünlerin ikiside Linux disk sistemi kullanmakta ve bu yüzden çıkartıp anında başka bir yerde kullanmak söz konusu değil. Usb üzerinde bağlı cihazlar içinde aynı şey söz konusu o disklerde boş ve Linux sistemi ile formatlanmaları gerekmekte. İnternet üzerinden ofisinizde baskı yapabilmenizde oldukça ilginç bu sayede ofise doküman göndermek mümkün ve büyük bir baskıyı siz ulaşıncaya kadar bitirmesi olası.
Yazıcı sunucusu ve Ağ diskleri: Buffalo LinkStation, Linksys EFG120/EFG250

Diğer yandan size hem network diski olarak hizmet edecek hemde USB disk olarak hizmet edecek bir şeyler arıyorsanız Ximeta'nın daha az özellikli modellerine mutlaka bakmalısınız özellikle mini modeli 2,5" diski ile hem taşınabilir hem ucuz hem de hızlı.

Ağ üzerinden 100 Mbit ile maksimum 12,2 mb'lık alanda maksimum 7,7 Mb/sn hıza ulaşırken USB 2.0'dan bağlandırğında ulaştığı hız 20 Mb/sn'leri bulmakta. Fiyatı 40 Gb'lık versiyonu 200$ civarı. Ancak diğer ürünler kadar yazma ve okuma haklarında esnek fakat erişim özel sürücüyü yükledikten sonra gerçekleşiyo.

Üstelik USB üzerinden bağlandığında çift USB portu sayesinde enerjinin tamamını bilgisayardan çekiyor ve ayrıca adaptör taşımanıza gerek kalmıyor. Kapasitesi ise doğal olarak maksimum 80 gb ile sınırlı. Boyutları 133x80x23,5 mm ve ağırlığıda 680 gr.

 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim