Anlık Bildirim

Yeni kablosuz Lan standartı 802.11g Onaylanıyor

Yakın gelecekte hayatımızda büyük öneme sahip olacak olan kablosuz ağlardan geriye doğru uyumluluğu ile bir sonraki sıçrama noktası olacak olan 802.11g resmi spesifikasyona giden yolda sadece onay işlemi kaldı. Bu standart 54 Mbit/sn hızında erişim sağlayarak eski 11 Mbit'lik standartı nerdeyse 5'e katlıyor.

O kadar gelecek vaad eden bir format ki daha onaylanmasına aylar kala bile onaylanmamış ürünler internette satış noktalarında birbirleri ile rekabete başladılar. Bu ürünler onay çıkıp son standart belli olduktan sonrada güncellenip çalışabileceği umud ediliyor. Kablosuz ağlarda 802.11g daha öncede belirttiğim gibi 802.11b aygıtları ilede aynı anda çalışıyor bu sayede bir Access Point (erişim noktası) değişimi tüm ağın çalışmasını etkilememekle beraber isteyenler yeni standarta geçebilecekler.

Kablosuz ağlarda bilinmesi gereken başka bir nokta ise her zaman tam performansta çalışmayıp daha az hızlara göre kendilerini ayarlıyorlar. Bu sayede daha uzun mesafede daha az hızlı ama daha stabil bir bağlantı sağlanmış oluyor. Hal böyle olunca 54 Mbit'in düşeceği nokta 802.11b'den doğal olarak daha yüksek olacağından kullanıcılar için gerçekten çok önem arz ediyor. Bu arada yeni forma ürünlerinin öyle eski format ürünlerine göre çok büyük bir fiyat farkı yok Linksys firması örnek olarak %30-50 arasında bir fiyat farkı kullanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim