Anlık Bildirim

Bakan Koca'dan çarpıcı "Turkovac" aşısı paylaşımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla 2 doz aşısını olmuş vatandaşları 3. doz için Turkovac olmaya davet etti. Yerli aşının faz 3 çalışmaları devam etmekte.

Fahrettin Koca'dan Turkovac açıklaması Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün Twitter hesabından 3. doz aşılar için Turkovac çağrısı yaptı.  Koca, paylaşımında "Turkovac'ı Türkiye’nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, COVID-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir" dedi. 

3. doz aşı için Turkovac kullanımının serbest olduğunu söyleyen Koca, en az 3 bin kişinin yerli aşıyı tercih etmesi gerektiğini de ekledi. Öte yandan bilindiği üzere Turkovac'ın şu anda faz 3 çalışmaları devam etmekte.

Yaklaşık 11 aydır çalışmaları süren yerli aşının en geç yıl sonuna kadar kullanıma girmesi hedefleniyor. Bunun yanında Erciyes Üniversitesi ve TÜSEB işbirliğiyle geliştirilen bu yerli aşının faz 3 çalışmalarına ilişkin ara sonuçların bu aralar açıklanması gündemde. 

Kaynakça https://www.trthaber.com/haber/gundem/bakan-kocadan-3-doz-icin-turkovac-cagrisi-616550.html https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/yerli-kovid-19-asisi-turkovac-icin-kritik-asama/2389884 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8592 kez okundu.
12 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
turkovac, sağlık bakanı fahrettin koca ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim