Anlık Bildirim

Bİlim İnsanları: Genetik olarak COVID-19’a dayanıklı insanlar olabilir

Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre COVID-19’a genetik olarak dayanıklı insanlar olabilir. Ekip, bu durumu anlamak için gönüllüler arıyor.

Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir araştırma ekibi, COVID-19 hastalığına genetik olarak bağışıklığı olan insanların var olabileceğini açıkladı. Buna ek olarak ekip, bu insanları potansiyel tedaviler geliştirmeye yardımcı olmaları için bulmak ve incelemek istiyor. 

Bazı insanlar COVID'e dayanıklı olabilir Tam Boyutta Gör

Ekibin Nature Immunology’de pazartesi günü yayınladığı bir makalede bu araştırma “Doğal olarak COVID-19’a dayanıklı insanları teşhis etme ve genetik olarak analiz etmenin stratejik bir yolu” olarak tanımlandı. 

Tarihte, HIV gibi virüslere doğal olarak dayanıklılık gösteren insanlar, bilim insanları tarafından potansiyel tedaviler için incelenmişti. COVID-19’da da buna benzer bir durumun olması bekleniyor.

Şimdilik COVID-19’a dayanıklı insanlar hakkında kesin olarak bir şey bilinmese de araştırmacılar bu insanların var olduğuna dair kanıtların olduğunu ifade ediyor. Makalede bununla ilgili, “Birçok ailede eşlerden biri dışındaki herkesin enfekte olduğu bilgisine ulaştık. Bunun sonucunda da yüksek oranda virüse maruz kalan bazı bireylerin virüse karşı dirençli olabileceğini düşünmeye başladık. 

İnsanlar bir süre incelenecek Tam Boyutta Gör

"Sistematik bir süreçte uygulanacak"

Araştırmacılar, bu bireyleri bulmak, ve incelemek için sistematik sistematik bir süreç uygulanması gerektiğinin önemli altını çiziyor. Bunu yapmaya aynı hanede yaşayan ve evden birisi COVID-19’a yakalansa bile kendisi yakalanmayan insanları bulmaya odaklanarak başlayacaklar. 

Daha sonra virüse maruz kalmış bu kişiler 3 ila 5 gün boyunca incelenecek. Bundan 4 hafta sonra da bir PCR testi yapılacak. Eğer bu test negatif çıkarsa bu kişiler araştırmaya dahil olmak için uygun bir aday olarak nitelendirilecek. 

Ekip şu ana kadar 400’den fazla insanı incelemek için almış durumda ancak arayışlar devam ediyor. Araştırmaya katılmak isteyen gönüllüler COVID Human Genetic Effort olarak isimlendirilen web sitesinden başvurabiliyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim