Anlık Bildirim

Zalman ZM-NB47J Kuzey Köprüsü Soğutucu İncelemesi

Kuzey köprüsü fanlarının verimsizliğinden ve sessinden bir çok kullanıcı rahatsız olmuş durumda. Ülkemizde de alabileceğiniz en kaliteli kuzey köprüsü soğutucusu MyWorld'de bu incelemesi yapılan model. Tamamen alüminyum olan ama yüzey alanı oldukça geniş olduğundan günümüzün fanlı minik kuzey köprüsü soğutucularına göre çok daha iyi sonuç veren ürün diğer yüksek modellere göre göreceli olarakda ucuz sayılır. Ağırlığı 54 gr iken maksimumum yüksekliği 47 mm.

Myworld'in testlerinde çoğumuzun kullandığı nForce 2 çipseti içeren Abit NF7-S kullanılmış. Özellikle nForce 2'lerin kuzy köprüsü oldukça ısındığından çok iyi bir deneme alanı. Sonuçta Abit'in gürültülü soğutucusundan 2.3 °C  daha iyi sonuç vermeyi başarmış hemde tamamen fansız olarak. Bu soğutucuyu ankarta vidalayabildiğiniz gibi yapıştırada bilebilirsiniz bu sayede mesela benim gibi güney köprüsünde de kullanabilirsiniz. Yalnız ekran kartının uzunluğuna göre NB-32J'yi tercih etmeniz uyumluluk için zaruri olabilir.

Çünkü yine nForce 2'lerin güney köprüleride oldukça ısınmakta hem bu ısı kuzey-güney ve işlemci arasındaki veri yollarının çokluğu sayesinde yayılabiliyor. Yani kuzey köprüsünü 10 °C'dan fazla soğutursanız işlemcinizin sıcaklığıda 2 °C düşecektir yada güney köprüsünün 10 °C düşmesi kuzey köprüsünde 3 °C filan sıcaklık düşmesine yol açabilir. Çünkü aralarındaki yüzlerce veri yolları bakır ve buda elektiriği ilettiği gibi ısıyıda çok iyi iletiyor.

Bu kuzey köprüsü soğutucusunu Türkiye'de bu adreslerden elde edebilirsiniz [1 2 ] alabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim