Anlık Bildirim

Zincirli Höyük kazısında Demir ve Orta Çağ dönemine ait eserler bulundu

Pandemiyle birlikte çalışmalarına iki yıl ara veren Zincirli Höyük kazısı tekrar başlatılmıştı ve şimdiden Demir ve Orta Çağ dönemine ait eserler bulunmaya başlandı.

Zincirli Höyük kazısında Orta Çağ eserleri bulundu

Gaziantep'in Islahiye ilçesinde sürdürülen Zincirli Höyük kazılarında Demir Çağı'na ve Orta Çağ dönemine ait önemli tarihi eserler bulundu. Zincirli Höyük'te üç ayrı noktada başlatılan kazı çalışmaları 13. etabına ulaşmışken bu eserler keşfedildi.

Zincirli Höyük kazısında Orta Çağ eserleri bulundu Tam Boyutta Gör
Birçok tarihi esere ev sahipliği yapan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, her gün başka bir keşfin gün yüzüne çıkarılmasına şahit olunuyor. Daha önce Zincirli Höyük'te yapılan kazılara pandemi nedeniyle iki yıl ara verilmişti ancak şimdi kazılar tekrar başladı.

Zincirli Höyük kazısında Orta Çağ eserleri bulundu

Chicago Üniversitesi'nden Prof. David Schloen'in başkanlığında hem arkeologların hem de öğrencilerin yer aldığı çalışmayı 40 kişilik bir ekip yürütüyor. 40 hektarlık alanda 3 ayrı noktada yapılan kazı çalışmalarının şimdilik 8 hafta süreceği tahmin ediliyor. 

Kazı sorunlularından Kate Morgan şu ana kadar kazılarda dönemin krallarına ait steller, heykeller, makyaj kutusu, Demir ve Orta Çağ'a ait bileziklerle 2 aslan sfenksleri bulduklarını söyledi. Kazı eş direktörü Virginia Herrmann da kazılarda o dönemlerde ait yerleşim yerlerinin ambar ve hatta mutfak olarak kullanılan alanlarını bulmaya başladıklarını aktardı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim