Anlık Bildirim

10.1 inçlik Amazon’un Android tableti Foxconn’da üretilecek


Tablet piyasası bu aralar oldukça hızlı gelişiyor. Android tarafında yeni ürünler piyasaya sürülürken bu yıl çıkma ihtimali olan yeni iPad modeli dedikodusu da pazarı hareketlendirdi. 

Tablet rekabetine online kitap devi Amazon da iki yeni modeliyle katılma kararı almıştı. Özellikleri tam olarak bilinmese de Amazon, Coyote adlı çift çekirdekli Tegra 2 veya OMAP 4 işlemcili 7 inçlik bir Android tablet ve Hollywood adında dört çekirdekli Tegra 3 veya OMAP 5 işlemcili 10.1 inçlik üst seviye bir tableti piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bazı kaynaklara göre ise Hollywood modeli 9 inç olabilir.

Bugüne kadar 30 milyon Kindle e-kitap okuyucusu satan Amazon bu desteği yeni tabletlerinde de görmeyi ümit ediyor. 

DigiTimes sitesinin kaynaklarına dayandırdığı son haberine göre Amazon, Hollywood adlı tabletini herkesin yakından tanıdığı Foxconn firmasına ürettirecek. Foxconn halihazırda iPad modellerinin tek üreticisi.
Coyote tablet ise daha farklı bir firma tarafından üretilecek. Bu firma da büyük ihtimalle Tayvanlı Quanta Computer firması. Bu firma da gelişmemiş ülkelerdeki çocuklar için satılan 1 milyon adet OLPC XO-1 modelinin üretimini üstlenmişti.

Quanta veya Foxconn bu iddiaları henüz doğrulamadı. Tabletlerin çıkış tarihi ile ilgili de farklı iddialar var. Daha önce 2011 yılı sonuna doğru en azından bir modelin piyasada olacağı ve 1-2 milyon arasında satılacağı söylenmişti. Ancak tüm üreticilerin yeni çıkacak tablet modellerini yetiştirmeye çalıştığından dolayı bazı kaynaklar 2012 yılına kadar Amazon’dan yeni bir tablet beklenmediğini iddia ediyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim