Anlık Bildirim

40$ altında fiyata cep telefonu: Motorola ve GSM Birliği bastırıyor

Cannes'da geçtiğimiz günlerde düzenlenen ve tüm dünyadan mobil iletişim pazarının en önemli oyuncularını biraraya getiren 3GSM Dünya Kongresinde en dikkat çekici açıklamalardan biri Motorola'nın önderliğinde 40$'ın altında fiyata sahip olunabilecek cep telefonlarının geliştirileceğiydi.

Hali hazırda mevcut verilere göre 1.25 Milyar insanın cep telefonu kullanıcısı olduğu pazarda büyümeyi sürdürebilmek ve bir bu kadar daha kullanıcıya kavuşmak için en önemli yollardan birisinin ucuz cihazlar satmak olduğu konusunda fikir birliğine varan konsey önemli adımlar attı.

Konsey çeşitli operatörlerin de katkılarıyla "ucuz cep telefonlarının" hangi özellikleri taşıması gerektiği konusunda bir çerçeve oluşturdu.

Bu çerçeveye göre 2006 yılı içerisinde aşağıdaki özelliklere sahip telefonların sadece 30-40$ civarı maliyetle piyasada bulunabilmesi öngörülüyor:

  • Ağırlık 100gr. altında
  • 2 saat kullanım, 50 saat bekleme
  • 250 telefon numarası hafızası
  • Aranan son 10 numaranın saklanması
  • SMS, Voice Mail (Ses Postası), vb. bazı özellikler
  • Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça, Tay Dili, Rusça, İspanyolca ve Portekizce menü desteği
Motorola hali hazırda C100 serisiyle ucuz alternatifleri piyasaya sokarken bu sene içerisinde 40$ civarı gelecek sene içinde 30$ civarı fiyata satılabilecek telefonların hazırlığını sürdürüyor.

Özellikle gelişmekte olan ve büyük nüfusa sahip ülkeler için ciddi bir potansiyeli hedef alan bu hareket ülkemizi kapsaması nedeniyle bizim için de önemli.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim