Anlık Bildirim

500 milyon doların çalındığı Coincheck müşterilerin zararını karşılayacak

Ocak ayında siber saldırıya uğrayan ve toplam 534 milyon dolar değerinde kripto parayı hackerlara kaptıran Japon kripto para borsası Coincheck zarar gören müşteriler için zararı giderme sözü verdi.
Ocak ayının sonunda siber saldırıya uğrayan Tokyo merkezli kripto para borsası Coincheck, saldırıdan kısa süre sonra yaptığı açıklamasında kullanıcıların zararını gidereceğini açıklasa da bugüne kadar bu doğrultuda herhangi bir adım atmamıştı. Toplamda 534 milyon dolarlık yatırımın çalındığı borsa, Japonya Finansal Hizmetler Dairesi(FSA)'nin borsalara yönelik aldığı sert tutumun ardından önümüzdeki hafta sonuna kadar kullanıcılara paralarının iade edileceğini açıkladı.

Yeni güvenlik önlemleri 

Kullanıcıların zararını karşılamak için kendi öz kaynaklarını kullanacak olan borsa ayrıca zararın karşılanmasının ardından para yatırma ve çekme sınırlamalarını kaldırarak normal bir şekilde faaliyetlerini de sürdüreceğini açıkladı. FSA'dan uyarı alan ve 22 Mart tarihine kadar platformun güvenliği hakkında detaylı rapor sunması gereken borsanın CEO'su Koichiro Wada siber saldırıda da olduğu gibi dışarıdan yetkisiz girişlere karşı şirket içi takip mekanizmasının güçlendirileceğini ve dışarıdan uzman kurumlarla anlaşarak finansal hizmet ve siber güvenlik konusunda destek alınacağını açıkladı.
Öte yandan Coincheck'ten çalınan 523 milyon adet XEM, halen yetkililer tarafından takip ediliyor. Japon yetkililer hackerların çalınan kripto paraları çok fazla sayıda hesaba dağıtarak izlerini kaybettirmeye çalıştıklarını belirtirken siber saldırıyı araştıran bir güvenlik şirketi çalınan kripto paraların bir kısmının Kanada'da bir borsada satılmaya başlandığını ifade etmişti. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim