Anlık Bildirim

Çin ilk otonom traktörünü tanıttı

Çin'deki Henan Akıllı Tarım Araçları İnovasyon Merkezi tarafından üretilen otonom traktör görücüye çıktı. Traktör özel rotalarda tek başına hareket edip arazi hakkında veri topluyor.

Çin ilk otonom traktörünü tanıttı
 

Otomasyon ve robot teknolojisinin yakın zamanda tarım sektöründe de etkilerini göstermesi bekleniyor. Hatta bu ayın başında ABD'de tanıtılan ilk otonom çiftlik, tarım sektörünün farklı noktalara gelebileceğini gözler önüne sermişti. Bununla birlikte tarım araçlarını kullanmak için halen insan gücüne ihtiyaç duyuluyor. Otonom traktörler ise bu ihtiyacı ortadan kaldırabilir. Son yıllarda sıkça görmeye başladığımız otonom traktörlere bir yenisi de Çin'den eklendi.


Bataryalardan güç alıyor 

Henan Akıllı Tarım Araçları İnovasyon Merkezi tarafından geliştirilen otonom traktör, üzerinde taşıdığı lityum iyon bataryalardan güç alıyor. Üzerinde bulunan çok sayıda sensörden bazıları otonom hareket kabiliyeti sağlamak için engelleri anlamasına ve rota oluşturmasına olanak sağlarken bazı sensörler ise arazideki bitkilerin sağlık ve su durumunun analiz edilmesini sağlıyor.


Otonom traktör hakkında çok fazla detay paylaşılmasa da arazinin haritası kayıt edildikten sonra traktörün sürücüsüz olarak arazide yolculuk yapabildiği belirtiliyor. Sensörlerden topladığı verileri buluta atarak çiftçilerin gerçek zamanlı olarak arazilerini takip etmesini sağlayan traktör ayrıca batarya durumunu da takip edebiliyor. Böylece enerjisi azalmaya başlayınca kendi kendine şarj istasyonuna giderek tarımsal faaliyetlerin aksamasını engelliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim