Anlık Bildirim

8 MB önbellek yavaş yavaş standart hale geliyor: X-bit labs'den inceleme

X-bit Labs 8MB önbelleğe sahip 3 sabit diski test etmiş. Test edilen diskler ise şöyle:

- IBM Deskstar 180GXP (IC35L180AVV207-1)
- Maxtor DiamondMax Plus 9 (6Y160P0)
- Western Digital WD1800JB

IBM'in artık sabit disk üretmediğini ve bu bölümünü tamamen Hitachi'ye devrettiğini bir kez daha hatırlatalım. Yani bu model ve şu an piyasadakiler IBM logosunu taşıyan son diskler. Bundan sonra bu model ailesi Hitachi Deskstar olarak satılacak.

Testteki ise IBM etiketli Deskstar 180GXP. 60GB'lık üç plakaya (180 GB) ve ATA 100 desteğine sahip disk AVV207-1 sonundaki 1'in gösterdiği üzere 8 MB önbelleğe sahip.

İkinci disk olan Maxtor DiamondMax Plus 9 ise diğer rakiplerinden 80GB'lık plaka (2 adet; toplam 160 GB) kullanımı ile ayrılıyor. Ayrıca ATA133 desteğine sahip. Bütün bunlarla kağıt üzerinde diğerlerinden bir kaç adım önde.

Son disk ise Western Digital WD1800JB. Bu disk yapı bakımından IBM'e oldukça benziyor: 60 GB'lık 3 plaka ve ATA 100 desteği. Ama WD bir olumsuz yanı var, sıvı rulmanlı motor kullanmayıp klasik sistemi tercih etmiş. Bu da onun diğerlerine göre daha sesli olmasına neden olmuş.

Performansta ise özellikler listesini doğrular bir sonuç çıkmış: Maxtor iyi performansı oldukça sessiz biçimde sunarken, IBM ikinci ve Western Digital'de sonuncu olmuş. Burada Maxtor'un az da olsa U-ATA 133'den yararlandığını da söylemek lazım.

SATA disklerin yavaş yavaş boy göstermeye başladığı (hemen hatırlatalım Seagate SATA'ların bayramdan sonra, Maxtor'ların ise Mart ayının ilk iki haftasında Türkiye'ye geleceğini öğrendik) bu günlerde yukarıdaki seçeneklere bunları da eklemek akıllıca olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim