Anlık Bildirim

Apple, OS X Mountain Lion'ın marka tescili için USPTO'ya başvurdu

Son dönemde özellikle marka telif hakları konusunda çeşitli sıkıntılar yaşayan Apple, önümüzdeki günlerde satışa sunulacak olan OS X Mountain Lion’da baş ağrısı çekmemek için önlemini şimdiden almak için harekete geçti.

Cupertino’lu teknoloji devi Apple, OS X Mountain Lion ile Mountain Lion isimlerinin telif hakkını (marka tescili) almak için Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’ne resmi olarak başvurdu. Henüz koruma hakkı Apple’a verilmiş olmasa da yakın zaman içerisinde bunun gerçekleşmesi muhtemel görünüyor. Öte yandan Mountain Lion’ın genel bir isim olmasından ötürü aklında soru işaretleri beliren okuyucularımız için belirtelim; herhangi bir kelime grubunun telif hakkı, belli sınıflarla tanımlanarak veriliyor. Dolayısıyla Apple, kabaca bilgisayar yazılımları sınıfında “Mountain Lion” ismini koruma altına alabiliyor.

Apple, yüzlerce markanın telif hakkını elinde bulunduruyor olsa da telif hakkı konularında kimi dönem sıkıntı çektiği bir gerçek. Biraz eskiyi gittiğimizde, 2007 yılında iPhone’u tanıtmasından sonra telif hakkı için Cisco ile anlaşmasını ya da daha yakın tarihli olarak Çin’de iPad’in isim hakkının Proview isimli bir firmada bulunmasından ötürü yaklaşık 60 milyon dolarlık anlaşma yapmak zorunda kalmasını örnek gösterebiliriz.

Editörün Notu: Apple’ın koruma altına aldığı markaların tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim