Anlık Bildirim

Apple, POP adlı melez şarj istasyonu projesinde geri adım attı


Başarılı Kickstarter projelerinden birisi olan POP, hem taşınabilir hem sabit bir şarj istasyonuyla Android ve iOS cihazlarını şaj edebilme imkanı sunuyordu.

26 000 mAh gücünde bir bataryaya sahip olan taşınabilir istasyon ve sabit istasyon alt kısmında 4 adet 30 pinli uzatılabilir kablo ve 2 USB yuvası ile uyumlu mobil cihazların tümünü şarj edebiliyor. Proje tamamlandıktan sonra iPhone 5 lansmanıyla Lightning bağlantısı kesinleşince, firma 2 adet 30 pinli, 2 adet 8 pinli şeklinde istasyonlarını revize edeceğini açıkladı.

Bu konu için Apple'ın kapısını çalan girişim beklemediği bir cevap aldı. Apple kendi kullanım şartlarına uymayacağı gerekçesiyle iki farklı pin bağlantısının bir cihaz içerisine kullanılmasına onay vermeyeceğini aktardı. Sebebi ise cihazda meydana gelebilecek teknik arızaları önlemek olarak bildirildi.

Bunun üzerine POP geliştiricisi 11 000 dolarlık aktarım bedelini cebinden ödeyerek bağışçılara geri ödeme yapacağını ve yarım kalmış bir cihaz olacağı için projeyi iptal edeceğini duyurdu. Ancak gelen yoğun eleştiriler nedeniyle geri adım atan Apple, cihazın piyasaya çıkışına onay verdi.

Apple sözcüsü Tom Neumayr, kullanım şartlarında bahse konu maddenin güncellendiğini açıkladı. Böylece cihazın satışının önü açılmış oldu. Ocak ayının ortalarında ilk parti POP ürünlerinin bağışçılara gönderilmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim